Sezona debelih kamenica polako se približava kraju. Sezona jagoda upravo počinje. Pa je Vinodolov još mladi ali iskusni chef Christian Godinić , na zgražanje konzervativaca i purista odlučio povezati jagode s kamenicama.
Gospodin Godinić sirove je, jako jodirane kamenice obložio brunoiseom od mariniranih svježih jagoda i trakicama lanjskih, usoljenih jagoda. Rezultat je svakako uzbudljiv: ako ste otvoreni za hrabre kombinacije ova će vam interpretacija školjki i voća ostati u dugom i dobrom sjećanju. Kamenice s jagodama sezonsko su jelo, koje se mora zabilježiti u medijima jer je za hrvatske gastronomske kontekste promalo nekonvencionalno. Ovdje valja podsjetiti da je Christisn Godinić lani ili preklani jagode spojio i sa hobotnicom. Uz kamenice s dvije vrste jagoda pili smo naravno šampanjac.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.