Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NYIOOC 2023. Uljara Vodnjan osvojila je dva zlata na prestižnom ocjenjivaju maslinovih ulja u New Yorku 

punta-cissana-druzetic1

Uljara Vodnjan osvojila je dva zlata na New York International Olive Oil Competition (NYIOOC), najutjecajnijem ocjenjivanju maslinovih ulja uz talijanski Flos Olei. Zlata su osvojila ekstradjevičanska maslinova ulja Salvela Aurum i Punta  Cissana, u kategoriji blendova srednjeg intenziteta.

uljara-vodnjan-g

Uljara Vodnjan na NYIOOC-u nastupa od 2016. godine. Do danas je u New Yorku osvojila 12 zlata za tri blenda, i jedno srebro. “Osvajanje ovih nagrada još je jedna potvrda da svoj posao, kao i uvijek, dobro radimo,” komentirao je zadnje ocjenjivanje Edi Družetić, proizvodni tehnolog Uljare Vodnjan i najveći maslinarski ekspert u Hrvatskoj.

salvela-aurum

Berbu maslina 2022/23. u maslinicima iz kojih dolaze Salvela i Punta Cissana obilježili su veliki urod ali i izazovi klimatskih promjena. Uljara Vodnjan tradicionalnim je metodama u zadnjoj berbi proizvela 30 tisuća litara ekstra djevičanskog maslinova ulja, kvalitetom su zadovoljni unatoč standardnoj ljetnoj suši. Kako naglašava gospodin Družetić, usklađivanje dopuštenih pesticida s novim okolnostima koje donose klimatske promjene glavni je izazova za proizvođače maslinovih ulja u budućnosti. Masline su izložene opasnim štetnicima i bolestima koje mogu desetkovati proizvodnju. Uljara Vodnjan zasad vrlo uspješno odolijeva problemima i iz berbe u berbu isporučuje vrhunska maslinova ulja. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.