Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Gault&Millau sinoć je predstavio novi vodič za Hrvatsku. Chef godine je Marijo Curić iz dubrovačkog 360

gault-millau-2023

Sinoć se u zagrebačkoj Esplanadi na predstavljanju novog hrvatskog izdanja vodiča Gault&Millau okupio znatan dio vrhunske hrvatske gastronomske scene. U novom izdanju za 2023. godinu Gault&Millau je proglasio svoj izbor najboljih u nekoliko kategorija.

gault-vecera-2023

Nagrada za najbolji servis pripala je Noelu, za zasluge u gastronomiji Zdravku Kalabriću, dok je slastičarnica u Prolazu dobila trofej za najbolji POP lokal. Velikim chefovima sutrašnjice proglašena su dvojica chefova: Saša Began iz zadarske Foše i Aleksandar Grubić iz umaškog Badija. Najboljim chefovima tradicijske kuhinje proglašeni su Tomica Đukić i Damir Josić iz restorana vinarije Josić, dok je najbolji chef moderne tradicijske kuhinje Nenad Kukurin iz restorana Kukuriku na Kastvu. 

marijo-curic-gault

Najboljim restoranima sa četiri kuharske toke proglašeni su rovinjski Monte i Cap Aureo, riječki Nebo, zagrebački Nav, Noel i Zinfandel, šibenski Pelegrini te dubrovački 360.  Chef godine je Mario Curić iz dubrovačkog 360. Raise the Bar je objavio imena četvero novih stipendista, to su Stella Pasek, Željka Blauš, Nikola Tomašić i Tilen Utenkar

Gala večeru održanu u Samaragdnoj dvorani priredili su glavna Esplanadina chefica Ana Grgić Tomić i chef Paul Ivić iz bečkoj Tiana, čiju je pionirsku vegansku kuhinju hrvatska publika prošle godine mogla upoznati u Zadru gdje je Tian imao pop up bistro. Večeri je prisustvovalo više od 200 gostiju. Za kraj večeri proglašeni su Mladi talenti godine, a za 2023. to su Katarina Vrenc iz zagrebačkog Sopala i Mate Sučić iz konobe Campanelo u Mirlović Zagori. Dodjelu nagrada vodio je Frano Ridjan. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.