Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Albert i Nikola Benvenuti danas su predstavili Livio Benvenuti, novu liniju vina nazvanu po njihovom pokojnom ocu

livio-benvenuti-2

U idiličnom Kaldiru kraj Motovuna braća Benvenuti u utorak su priredila veliku feštu u povodu promocije nove linije vina Benvenuti i u čast svog oca Livija   Benvenutija.

Vina Livio Benvenuti nasljeđuju ediciju Anno Domini, koja je Benvenutijima donijeli niz zlatnih medalja na Decanterovim Svjetskim nagradama i International Wine Challengeu. Malvazija Livio Benvenuti elegantna  je, vibrantna, aromatski bogata i kristalno čista: stilski je bliska Kozlovićevoj Selekciji. Teran Livio Benvenuti, šampion ovogodišnje Vinistre, uobičajeno je masivan , moćan, bogat i potentan: može trajati još petnaest do dvadeset godina, a možda i dulje.

Razvedeno imanje braće Benvenuti u malom Kaldiru u utorak je bilo premreženo nizom gastro stanica. Hranu je, među ostalima, pripremao i Deni Srdoč, jedan od najpopularnijih i najboljih hrvatskih chefova. Na samom kraju predstavljanja  vina Livio Benvenuti, osobito dirljiv govor održao je veliki hrvatski novinar Željku Žutelija, kućni prijatelj Livija Benvenutija.

Gospodin Žutelija na kraju je spomenuo i pokojnog  Franka Lukeža, još jednog neponovljivog,  klasičnog  novinara koji je tridesetak  godina artikulirao glavne smjerove istarske gastronomije. Promocija linije vina Livio Benvenuti jedna je od najemotivnijih, ali i najprofesionalnije organiziranih vinskih domjenaka kojima smo prisustvovali zadnjih godina.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.