Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

MATRIX RELOADED Chef Matija Iveta u novoj verziji Matrixa priprema šparoge, mliječnu teletinu, janjeća rebra, juhu od graška i mente, a navečer peče odležane steakove

matrix-matija-iveta- g

Chef Matija Iveta čovjek je s dugom i uspješnom karijerom. Prije petnaestak godina Iveta je počeo raditi s Robertom Slezakom, u ono vrijeme jako popularnim hrvatsko poljskim chefom. Slezak i Iveta zajedno su kuhali u Balonu, a zatim u Lobbyu. Slezak, gorljivi zagovornik ekološke poljoprivrede, Iveti je usadio strast prema sezonskom kuhanju i visokokvalitetnim sastojcima.

Iveta je došao u zagrebački Matrix prije otprilike dva mjeseca i u potpunosti je promijenio taj restoran u istoimenom poslovnom kompleksu u Slavonskoj 1. Iveta od danas uvodi posebni jelovnik pod nazivom Proljeće u Matrixu, koji, među ostalim, sadrži grilane šparoge, juhu od graška s mentom, sporo pečenu mliječnu teletinu, pečena janjeća rebra i jagode s jogurtom.

Sva ova jela nude se po šire dostupnim cijenama, jer su usmjerena gostima koji dolaze na lunchbreak; ideja je da se pauza za ručak ili vrijeme za poslovni ručak ispune svježom, pošteno skuhanom, sezonskom hranom. Uz Proljeće u Matrixu, Iveta će svaki dan za ručak kuhati još sedam ili osam popularnih dnevnih jela, a tu su naravno i tatrtar biftek i tartar od tune.

Navečer će, pak, Iveta pripremati carpaccio od jelena, pljukance s crnim tartufima i kremom od lješnjaka, jelenji file, lososa s uljem od kopra, ali i nekoliko odležanih steakova hrvatskog i španjolskog porijekla. Ako se zahtjevni koncept sezonskih dnevnih menija i večernjeg a la carte menija oslonjenog na vrhunsko meso uspješno realizira, Matrix bi vrlo brzo mogao postati jako popularno mjesto.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.