Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SENZACIJA U RIJECI Hidden Wine Bistro Denija Srdoča najbolji je restoran u centru Rijeke unatrag tridesetak godina (a možda i oduvijek) 

Hidden-g

Hidden Wine Bistro otvorio se jučer. Prvu večer imali su četrdesetak couverta a primaju 45 gostiju. U subotu za ručak, premda se nad Rijekom izlio nemilosrdni monsunski pljusak s grmljavinom, u Hiddenu je jelo više od trideset ljudi.

Hidden Wine Bistro je novi, samostalni projekt Denija Srdoča, jedinog hrvatskog chefa koji je osvojio Michelinove zvjezdice za dva različita restorana, prvo za Dragu di Lovrana, a zatim za Nebo u riječkom Hiltonu Costabella (gospodin Srdoč i dalje je glavni chef Neba).

Hidden je, dakle, blizu briljantnom. I po konceptu, i po hrani i po vinu. Konceptualno gledajući, Hidden spaja neformalni ugođaj vinskog bara s kuhanjem u rangu visokog gastronomskog bistroa (Hidden, naravno, nije i ne želi biti fine dining restoran).

Hidden-sank



Jelovnik je gotovo savršen: sedam ili osam hladnih predjela popularnih formata poput cevichea, tartara i marinirane plave ribe. Zatim šest ili sedam toplih predjela od kojih je jedno privlačnije od drugog, poput dagnji u pivu i zapečenih njoki sa škampima. Tu je još i solidna kolekcija španjolskih i hrvatskih  odležanih steakova plus romb za dvoje. Hiddenovi prilozi zabavniji su od glavnih jela u brojnim hrvatskim restoranima. Osobito grilane čičoke s pestom od medvjeđeg luka.

Izvedba je doslovno briljantna. Hrana je jednako dobra koliko je fotogenična. Skuša u umaku od mente s potočarkom i komoračem  jedna je od najukusnijjh bistronomskih plavih riba koje smo probali u Hrvatskoj. Ceviche od jadranske kozice, brancina i orade tjera vas da ga pojedete do zadnje kapi umaka. Dagnje u pivu s porilukom fina su verzija belgijskog klasika, dok su tostirani njoki sa škampima, sirom i mladim špinatom comfort food iz snova.

Hidden Wine Bistro, restoran koji poslužuje izvrsnu hranu u posve opuštenom, modernom, lagano  industrijskom ambijentu, zaslužuje da ga se franšizira po cijeloj Hrvatskoj i šire.

Hidden-marinirana-riba

Hidden je definitivno najbolji restoran u centru Rijeka unatrag tridesetak godina, otkako redovito posjećujemo Rijeku. A možda i oduvijek. 

Vinska karta veoma je dobra, s puno domaćih klasika i ozbiljnih stranih vina. Na čaše se toči čak i OMO Milana Budinskog. Mi smo pili zeleni, hrskavi ali ipak puni sauvignon Winkl Cantine Terlan iz Južnog Tirola.  Vinska lista, nažalost, ima problem s cijenama skupih vina.

Na Dom Perignon i Krug ne stavljate maržu od 250 ili 300 posto, jer vaš Dom Perignon postaje skuplji od Dom Perignona u pariškim ili madridskim restoranima s dvije zvjezdice, pa ga nitko tko se razumije u vina neće naručiti. No, osim previsokih cijena luksuznih butelja, sve je drugo u Hiddenu, uključujući servis, gotovo besprijekorno. 

HIDDEN WINE BISTRO

Medulićeva 8, Rijeka

HRANA +4/5. VINA +3/5. AMBIJENT -5/5  SERVIS +4/5

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.