Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Gault&Millau je jučer u Sloveniji dodjelio nagrade najboljim restoranima. Chef godine je Janez Bratovž

gault-millau

U hotelu Slon, jednom od najpoznatijih u Ljubljani, jučer je održana ceremonija Gault&Millau nagrada za slovensko izdanje vodiča. Uz rangiranje restorana po ocjenama do 20 maksimalnih bodova i četiri moguće kuharske toke, Gault&Millau dodjeljuje i nagrade po kategorijama za kuhare.

Najboljim chefom prošle godine za Sloveniju proglašen je Janez Bratvož iz  ikonografskog restorana u centru Ljubljane JB. Chef Bratovž je nedavno prepustio kuhinju sinu Tomažu. Poslije izvrsne večere s iznimno preciznim okusima i elegantnim jelima gospodin Bratovž nam je rekao kako svoju mirovinu zamišlja tako da “pozdravlja goste na izlazu restorana i priča s njima uz čašu vina.”

Tako je velika karijera jednog od najvažnijih slovenskih kuhara okrunjena još jednom nagradom. Podsjetimo, JB je svojedobno bio na listi World’s 50 Best Restaurants ali nikada nije dobio Michelinovu zvjezdicu, što je ogromna pogreška slovenskog izdanja vodiča.

Chefom sutrašnjice proglašen je Rok Martinčič iz Gostilne Jež, a mladim talentom godine Kristian Zule iz Stare gostilne koja se nalazi u Piranu. Najboljim chefovima tradicionalne kuhinje proglašeni su Matej Tomažič iz Majerije i Ivica Evačić iz hotela Marina. Najviše ocjene i četiri toke dobili su Hiša Franko, Grič, Mak, Milka, JB, Pavus, Strelec, Ošterija Debeluh, Gostilna Pri Lojzetu i Hiša Denk. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.