Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U velikom požaru u centru Lovrana izgorio hotel Miramar njemačke obitelji Lürssen

miramar-pozar

U Lovranu je u četvrtak u velikom požaru nestao hotel Miramar, dio portfolija Liburnija Riviera Hotela, danas u vlasništvu njemačke obitelji Lürssen.

Kako javlja Novi List, opatijski vatrogasci su dojavu o požaru dobili u 14.35 i odmah ga izišli gasiti, uz pomoć Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lovran i riječkih vatrogasaca. Još se ne zna što je bio uzrok požara, a pretpostavlja se da je se hotel Miramar ovako lako pretvorio u buktinju jer je godinama zapušten i derutan, uglavnom zbog teške privatizacijske priče LRH. Na teren je nakon vatrogasaca izišla i policija.

Požar je uspješno stavljen pod kontrolu ali hotel Miramar izgleda kao da za njega više nema nade. Krov je pao a većina konstrukcije izgorjela. Hotel Miramar izgrađen je kao preprezentativna vila na početku 20. stoljeća, imao je 32 sobe a od 1998. je stajao prazan. Njegovi vlasnici i LRH pokušavali su gra prodati ali nisu uspjeli zbog kompliciranih i konfliktnih imovinsko pravnih odnosa. Njemački graditelji megajahti, obitelj Lürssen iz Bremena, većinski su vlasnici LRH, s nizom turističkih nekretnina na Kvarneru, dva kupališta u Opatiji i pivotalnom ulogom u izgradnji riječke marine Porto Baroš. Lürsseni zasad samo kupuju, bez puno naznaka o preuređenju opatijskih i lovranskih hotela ni planova o njihovoj budućnosti. Hotel Miramar nije bio osobito važan u portfelju LRH, ali u njegovoj sudbini ima simbolike i trebala bi se shvatiti kao upozorenje na prespori razvoj i modernizaciju Opatijske rivijere.

Foto/YouTube Screenshot

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.