Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NOEL ART Noelova izložba napametnija je ekstenzija restoranskog brenda u Hrvatskoj

noel-izlozba-g

U Galeriji specijalne policije na Trgu žrtava fašizma do 28. travnja traje Noelova izložba radova uglednih hrvatskih umjetnika, koji su nastali u jedinom zagrebačkom restoranu s Michelinovom zvjezdicom. Noel je, naime, u proteklih pola godine svojim gostima priređivao dosta jedinstven doživljaj: lounge na ulazu u restoran pretvoren je u atelje u kojem su gostujući umjetnici radili tijekom večere. Gosti su mogli razgledati njihove radove, razgovarati s umjetnicima i izravno otkriti njihovu filozofiju i pristup. Dio radova integriran je u večeru kroz keramiku i druge umjetničke objekte. 

noel-izlozba-jug
Suvlasnik Noela Ivan Jug i Filip Verbanac, Coca Cola HBC Hrvatska

Tako se Noel, punokrvni fine dining restoran, pretvorio u koloniju suvremene umjetnosti.  Riječ je o najplemenitijoj i najinteligentnijoj ekstenziji restoranskig brenda dosad zabilježenoj u Hrvatskoj, a vjerojatno i šire. Povezivanje visoke kuhinje i umjetnosti sasvim je prirodan proces, ali u stvarnosti se restorani puno češće oslanjaju na suradnju s lifestyle brandovima. Stoga je Noelov potez ne samo drukčiji nego i dubinski inventivan.

UMJETNICI NOEL ARTA

Noelovu izložbu suorganizirao je projekt Coca Cole HBC Hrvatska Raise the Bar. U Galeriji specijalne policije izloženi su radovi Marte Živičnjak, Dominika Vukovića, Nataše Vuković, Gabrijele Rukelj, Hane Hanak, Krunoslava Stojanovskog, Vesne Matić, Denisa Kraškovića, Albe Miočev, Matije Plavčića, Sanjina Vinkovića i Ariane Herceg. Digitalni katalog izložbe s predgovorom Ive Körbler možete pregledati OVDJE:  

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.