Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nova Agrolagunina kušaonica i vinoteka uvjerljivo je najbolje uređena delikatesna trgovina u Poreču

laguna-kusaonica

Poreč je grad slabih trgovina. Porečke su vinoteke uglavnom suvenirnice s pretjeranim cijenama, osim već legendarnog Barolina koji je ipak prvenstveno bar, a tek onda dućan. Porečki supermarketi dosta zaostaju za zagrebačkima. Prošlog se petka, međutim, ispred Lagunine vinarije i uljare otvorila atraktivno uređena trgovina i kušaonica s Laguninim vinima, uljima i sirevima, kao i s nešto druge delikatesne robe poput istarskih kobasica ali i čuvenog beljskog Crnog kulena. Lagunin Taste and Shop uređen je u industrijskom stilu (trgovina je smještena u preuređenom prostoru nekadašnje kotlovnice u vinariji).

s visokim stropom, pomičnim staklenim stijenama i pogledom na terasu i mladi maslinik. Prostor je podijeljen na trgovinu i kušaonicu. Kušaonicom dominiraju visoki stolovi, ali tu je i velika udobna kožna garnitura. Ispred kušaonice nalazi se još desetak visokih stolova. U prostranom,  svijetlom dućanu najviše prostora zauzimaju vina.

laguna-enolog
Glavni Lagunin enolog Josip Barišić

Uz cjelokupni redoviti Agrolagunin portfolio prodaju se i pojedini rariteti, poput crnih vina u jako velikim formatima i slatke malvazije iz kasne berbe 2016. koju nikad prije nismo vidjeli: napunjeno je samo par tisuća boca. Kupnja kod proizvođača važan je dio prihoda svake istarske vinarije i uljare. Nema nikakve sumnje da će nova Lagunina zaista reprezentativna kušaonica i trgovina na adresi Mate Vlašića 34, privući veoma mnogo posjetitelja.

laguna-festigia

Vina Laguna Taste and Shop

Mate Vlašića 34, Poreč

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.