Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

EKSKLUZIVNO Ivica Matošević uskoro predstavlja kolekcionarska izadnja Grimalde i Antique posvećena velikom Vladi Divljanu, osnivaču Idola

idoli

Vlada Divljan bio je jedan od najvažnijih i najtalentiranijih srpskih i regionalnih rock glazbenika. Vlada Divljan osnovao je Idole, najutjecajniji beogradski novovalni band, čiji je hit Maljčiki odigrao esencijalnu ulogu u rušenju komunizma; pjesma i odličan video spot svake su večeri u prime time terminima ismijavali glavne komunističke ikone, što ondašnji cenzori srećom nisu razumjeli.

Divljan, koji je umro prije osam godina u Beču, bio je i jedan od najglasnijih protivnika velikosrpske politike. Vlada Divljan često je dolazio u Istru i u Zagreb, gdje je imao mnogo prijatelja. Jedan od njih bio je i vinar Ivica Matošević. Divljan i Matošević, čovjek s crvenim Fender Statocasterom, katkad su skupa svirali u Matoševićevom podrumu.

Ivica Matošević sada je odlučio na tržište pustiti kolekcionarsko izdanje svojih najboljih vina posvećeno Vladi Divljanu. Riječ je o 100 sanduka po šest boca: tri crne Grimalde iz različitih berbi, dvije bijele Grimalde iz različitih berbi i jedna Antiqua. Svaka od šest boca imat će različitu etiketu, nazvanu po jednoj od Divljanovih pjesama. Etikete izrađuju umjetnice iz Istre, Zagreba i Beograda. Ivica Matošević predstavit će vina posvećena Divljanu u svibnju Istri, i u Zagrebu. Vlada Divljan rođen je 10. svibnja 1958.  Kompletan prihod od prodaje Divljanove kolekcije potrošit će se na opremanje Glazbenog laboratorija u Rovinju.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.