Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Fine stvari 6. svibnja u Zagrebu organiziraju jedinstveni event posvećen Kilchomanu, nekorporacijskom single malt whiskyju

kilchoman-najava

Kilchoman je obiteljska destilerija osnovana 2005. godine na Islayu, glasovitom škotskom otoku s kojeg dolaze Lagavulin i Laphroaig. Kilchoman je jedna od sasvim rijetkih destilerija koja sama uzgaja ječam za svoje maltove. Većina drugih destilerija, uključujući proizvođače najskupljih brendova, kupuje ječam iz zajedničkih korporacijskih skladišta.

Utoliko je Kilchoman uistinu single farm single malt scotch whisky. Zagrebačke Fine stvari velikog barmena Zlatka Ivkića jedan su od najvažnijih distributera distinktivnih jakih pića u Hrvatskoj. Fine stvari uvoze i Kilchoman. Kilchoman i ovog proljeća kreće na svoju tradicionalnu europsku turneju Landroverom. Kilchomanovi predstavnici u travnju i svibnju će obići trinaest europskih gradova.

Prvi put zaustavit će se i u Zagrebu. U subotu 6. svibnja između 12 i 15 sati Kilchoman će u trgovini Finih stvari u Cankarevoj 5 prirediti performans za zagrebačke obožavatelje single malt whiskyja. Kilchoman će predstaviti i točiti posebno izdanje svog brenda namijenjeno proljetnoj turneji 2023. i još nekoliko u Hrvatskoj nedostupnih single maltova.

Ulaznica za ovaj jedinstveni događaj košta 15 eura. Navečer će, pak, Kilchoman u Esplanadi prirediti ekskluzivno kušanje posebne selekcije maltova. Na domjenak u Esplanadi može ući samo 25 osoba .

Kilchomanov tasting u Esplanadi košta 125 eura, a uključuje i bocu whiskyja napunjenog za ovogodišnju turneju. Ulaznice za oba događaja moći će se kupiti na web stranici Finih stvari. Kilchomanov dolazak u Zagreb jedan je od onih malih ali supstancijalnih događaja koji hrvatski glavni grad čine privlačnijim, relevantnijim i manje klaustrofobičnim.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.