Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Boogie Lab je prepun, odlično uređen i ima dobar meni. Hrana je, međutim, tek prosječna

boogie-lab-rucak

Boogie Lab, nedavno otvoreni projekt koji ujedinjuje zanatsku pekarnicu, restoran i bar, počeo je doslovno fenomenalno. Pekarnica vikendima prodaje i po 900 kroasana dnevno, što je puno više od biznis plana. Suvlasnik Karlo Vulin kaže da toliko kroasana, peciva i kruha nikad nije kanio peći, i da bi njemu i njegovom timu dobro došao time out.

U subotu oko tri, kad smo ondje došli kupiti kruh, u Boogieju nije bilo ni jedne slobodne stolice, a restoran i bar primaju 150 ljudi. U ponedjeljak oko 11 Boogie Lab opet je bio prepun, kao i u ponedjeljak za ručak. Gužva se počela smanjivati tek iza tri. Boogie Lab ima tri menija. Prvi, za brunch, vrijedi od 7 od 12 sati i uz uobičajenu hranu za doručak, poput raznih peciva, jaja i granole, nudi i shakshuku i eggs Benedict.

Vlasnici kažu da gosti dolaze doručkovati već od 7 i 30. Drugi meni, za ručak, sastoji se od desetak pametno odabranih bistronomskih jela, uključujući ribollitu, toskansku gusta juhu od kruha, cannellina, rajčica, crnog kelja i maslinova ulja, koju ne kuha nitko drugi u Zagrebu.  Ni jedno jelo za ručak nije skuplje od 12 eura. Ova pametna prohibitivna odluka čini Boogie zbilja masovno dostupnim. Večernji se meni bazira na pizzama i tapasima.

boogie-lab-meatballs

Jučer smo u Boogie Labu ručali tjesteninu s raguom i raviole punjene pečenom bučom na pestu od bosiljka. Obje su paste vrlo jestive, što se vidjelo na našem ispražnjenom posuđu, ali ništa više od toga. Ragu nije ragu, već mesne okruglice s tjesteninom u umaku od rajčice. Ovo jelo, koje na stol stiže u vrućoj tavici, ima nekoliko problema. Prvo, bilo je žestoko presušeno. Od umaka su ostali samo tragovi. Drugo, ni mesne okruglice nisu bile sočne. I treće, ragu nije imao nikakvu aromatsku i okusnu definiciju. Bio je neuvredljiv ali bezličan.

Ravioli su ispali znatno bolje, no daleko od izvrsnog. Ravioli se serviraju s pestom koji rade u Boogie Labu, ispod stubišta je i mali rasadnik bosiljka. Lijepo je i pohvalno da restoran svakodnevno radi svoj pesto. No, pesto od bosiljka tek je diskretno mirisao po bosiljku, i nije imao onu očaravajuću herbalnu slatkoću bosiljka, zbog koje bosiljak spada među najpopularnije začinske biljke na svijetu. Ne možemo reći radi li se o krivim omjerima u pestu, ili o blijedom bosiljku, koji zimi često nije dovoljno aromatičan. Možda ne bi bilo loše da kuhinja Boogie Laba pokuša sadašnji pesto oživjeti rukolom, dok ne dođe sezona mirisnog ljetnog bosiljka. 

boogie-lab-ravioli

U svakom slučaju, na izvedbi menija za ručak Boogie Lab treba još puno raditi, kao i na detaljima servisa. Bilo bi lijepo da se na pastu za stolom riba parmezan ili grana padano. Vinska karta veoma je dobra, s par zaista izvrsnih vina poput Birina Grka, Šemberova 97, Štamparova Urban Whitea i Miloševa Plavca ili Krauthakerova Mercsa. Lista single maltova također je prilično privlačna, za razliku od pretežno korporacijske pivske liste na kojoj iskače tek Boogiejevo craft pivo.

Glazba je sjajna, a ugođaj pretvara Boogie Lab u atraktivni, zabavni dinamični dnevni boravak, kakav ste oduvijek htjeli imati. Uz puno minucioznog rada na kuhanju, za koje nisu dovoljni samo dobri recepti i pametan koncept, Boogie Lab bi mogao nadmašiti sadašnji status lokala za cjelodnevni izlazak i prerasti u relevantan gradski bistro i trajni gradski hotspot.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.