Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Zagrebu se uskoro otvaraju tri nova hotela, Art’otel, Zonar i Met, s ukupno 426 soba

zonar

Zagreb oduvijek ima premalo hotela. Što je najviše došlo do izražaja poslije pandemije; u zadnja tri mjeseca lanjske godine svi su zagrebački bolji hoteli radilo fenomenalno i prenapregnuto. Zagrebački bi se hotelski deficit kako piše Večernji list, mogao ublažiti u idućih par mjeseci, budući da bi se do ljeta trebala otvoriti dva nova i jedan preuređeni hotel.

Preuređeni hotel zove se Zonar. Riječ je o bivšoj Panorami na Trešnjevci koju je Maistra temeljito renovirala, pa se Zonar može pohvaliti i panoramskim liftom. Zonar ima četiri zvjezdice i 285 soba. Pulska grupa Arena Hospitality trebala je 22. prosinca lanjske godine, otvoriti luksuzni hotel na uglu Petrinjske i Amruševe gdje se nalazio restoran Time. Datum otvaranja hotela bio je ponosno istaknut na velikim panoima koji su skrivali skele. U to se vrijeme govorilo da će novi Arenin hotel dobiti oznaku Radisson Collection Luxury. Nažalost, niti se hotel otvorio na vrijeme, niti je postao Radisson Luxury.

Novi Arenin hotel zvat će se Art ‘otel, što je, kako piše u Večernjem, podbrend Arenina brenda Park Plaza. Direktor hotela koji bi se trebao otvoriti početkom ljeta kaže da nije siguran hoće li Art’otel dobiti četiri ili pet zvjezdica, jer to zavisi o procesu kategorizacije. Ovakvo je obrazloženje vrlo bedasto: svaki hotelijer točno zna otvara li hotel s četiri ili pet zvjezdica. Čini se, nažalost, da je grupa Arena odustala od pravog five star hotela, što je dubinska strateška greška: centru Zagreba ne treba još jedan hotel koji će svoje nedostatke prikrivati oznakom heritage, nego pravi, luksuzni, punokrvni five star hotel. Arenin hotel na uglu Petrinjske imat će 115 soba i azijski restoran, baš kao što je to bio Time. Naposljetku, u Praškoj ulici, blizu Trga bana Jelačića, otvara se Met sa 26 soba. Metovi vlasnici, investitori iz Tirane, kažu da će Met imati pet zvjezdica.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.