Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Najbolja i najvažnija hrvatska pivovara slavi deseti rođendan

zmajska-pivovara

Andrej Čapka osnovao je Zmajsku pivovaru 8. ožujka 2013. godine. Dvije godine kasnije u trgovinama su se pojavili Pale Ale i Porter, dva osnovna piva, koja i danas čine velik dio proizvodnje Zmajske pivovare.

Kasnije je došao Pozoj, klasična, gorka i vibrantna IPA, pa Pilsner, pa Therapy, a paralelno s core rangeom gospodin Čapka lansirao je niz specijalnih piva, od kojih neka zaista spadaju u sam svjetski vrh: naš je aktualni favorit Flanders Rouge, jedno od najboljih gastronomskih piva ikad proizvedenih u Hrvatskoj i širem susjedstvu. Zmajska pivovara deseti rođendan obilježava prigodnim pivom Double Digits, s 8,3 posto alkohola i vrlo mnogo hmelja.

Osim toga, Zmajska pivovara slavi deseti rođendan i na svom web shopu, gdje se od 8. do 17. ožujka razna Zmajska piva mogu kupiti po nižim, rođendanskim cijenama. Zmajska pivovara za rođendan je odlučila lansirati i svoj prvi ocst RIScetto, baziran na Russian Imperial Stoutu. U prvom je desetljeću rada Zmajska pivovara zamalo utrostručila proizvodnju, s 1800 na 5000 hektokitara, dobila mnogo međunarodnih priznanja i ušla na karte brojnih gastronomskih restorana. No, najznačajnija je posve nesporna činjenica da su Andrej Čapka i Zmajska pivovara presudno utjecali na razvoj kulture crafta u Hrvatskoj.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.