Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Orijent u Petrinjskoj ponovo se otvorio. Ali ne drži kolače. Zapravo, ne drži ništa 

orijent

“Ovdje vam više nema kolača. Više nismo slastičarna,” rekla nam je danas ljubazna konobarica kad smo ušli u Orijent na početku Petrinjske i začuđeno promatrali potpuno prazne vitrine za kolače. Gospođu smo pitali je li Orijent postao kafić i ako je, gdje su alkoholna pića. Rekla je da zasad ne drže alkohol nego jedino kavu i sokove. Pa smo pitali je li Orijent još uopće Orijent. Odgovorila je da će se ime promijeniti i da će lokal poststi nešto sasvim drugo. 

Prije nekoliko tjedana primijetili smo da Orijent u Petrinjskoj ponovno radi. Podsjetimo, Orijent u Petrinjskoj ekspozitura je čuvene zagrebačke slastičarnice iz Maksimirske ulice, koja se pokušala proširiti u strogi centar grada. Međutim, Orijent u Petrinjskoj lani se zatvorio: kolači su bili loši, sladoled još gori, a alkohola nije bilo, tako da Orijent nije mogao zarađivati kao kafić slastičarna, što može biti efikasan poslovni model.

Sadašnji lokal u Petrinjskoj, na kojem još stoji veliki Orijentiov logo s fotografijama kolača u prozorčiću kraj izloga, najčudniji je ugostiteljski format koji smo vidjeli u središtu Zagreba. Današnji je Orijent, naime, slastičarna bez kolača i kafić bez pića. Orijent u Petrinjskoj, dakle, ne nudi gotovo ništa. I tako već tjednima. Nije nam sasvim jasno zašto je otvoren u takvom stanju i zašto vlasnici Orijenta ovom neobičnom lokalu dopuštaju uporabu imena i loga. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.