Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pupitres Jelene Šimić Valentić spada među najromantičnija mjesta za izlaske u Zagrebu

pupitres-g

Petak je bio dosta intenzivan. Radni sastanci počeli su u pola deset, posao se nastavio službenim ručkom u Hiltonu Canopy poslije kojeg smo posjetili Vinartov Grand Tasting u Laubi, gdje smo u 45 minuta razgovarali s najmanje četrdeset ljudi. Iz Laube smo otišli na jednu web prezentaciju u Esplanadu, da bi oko pola osam navečer uhvatili prvih par minuta slobodnog vremena u cijelom danu. Stoga smo se odlučili negdje opustiti.

pupitres-stol

Trebalo nam je dobro vino i sasvim malo hrane uz vino: formalna večera nije dolazila u obzir jer smo obilno ručali. Pa smo prošetali do Pupitresa Jelene Šimić Valentić u Frankopanskoj ulici, petnaestak minuta hoda od Esplanade, po veselom i energičnom centru Zagreba, kakav i treba biti početkom vikenda. U Pupitresu smo dobili zadnji stol, naručili butelju Allarta, nešto sira i uz prigušeno svjetlo skušali Edith Piaf.

pupitres-allart

Zatim smo još popili par čaša Grka Križ. I zaista smo se opustili. Vinski bar Pupitres, s vrlo dobrim izborom butelja kao i vina na čaše, definitivno je jedno od najromantičnijih i najugodnijih mjesta za izlazak u Zagrebu. Gospođa Šimić Valentić trebala bi otvoriti Pupitres u Rovinju, Zadru  ili Dubrovniku, jer najvećim hrvatskim turističkim središtima kronično nedostaju kompetentno vođeni lokali posvećeni vinu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.