Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zadar Wine Festival s više od 100 izlagača i 700 vina održava se 24. i 25. ožujka u sportskom centru Višnjik

zadar-wine-festival-g

U Hrvatskoj se svake godine organizra sve više vinskih festivala. No, vrlo je malo onih koji su postali zaista važne institucije hrvatske vinske scene. U tu malobrojnu, tročlanu ili četveročlanu grupu, spada i Zadar Wine Festival. Evo činjenica koje to potvrđuju.

zadar-wine-festival-1

Zadar Wine Festival, kojeg organizira sommelier Ivan Stiblik, povjerenik HSK za Dalmaciju, održava se od 2017. godine. Sad se već o Zadar Wine Festivalu može govoriti kao o tradicionalnoj vinskoj manifestaciji. Na Zadar Wine Festivalu nastupa stotinjak hrvatskih vinarija ali se izlažu i strana vina, budući da na Festivalu sudjeluju najznačajniji hrvatski uvoznici i distributeri, poput Vivata. Atroxa, Mive i Pago Croatie.

ivan-stiblik
Organizator Zadar Wine Festivala sommelier Ivan Stiblik

S obzirom na vrlo mnogo domaćih izlagača, kao i na dobru zastupljenost stranih vina, može se konstatirati da je Zadar Wine Festival vjerojatno najveći vinski festival u Dalmaciji. Budući da je Dalmacija najveći sezonski potrošač vina u Hrvatskoj, jasno je da je Zadar Wine Festival, iako je otvoren za javnost, i jedan od najvažnijih poslovnih vinskih događaja u Hrvatskoj. Poslovna važnost Zadar Wine Festivala za vinsku, ugostiteljsku i turističku industriju ove godine posebno dolazi do izražaja, budući da bi, prema dosadašnjim najavama i bookingu, predstojeća turistička sezona trebala biti još bolja od lanjske, što znači da će se na moru prodavati još više vina.

zadar-wine-festival-logo

Ovogodišnji Zadar Wine Festival održava se u sportskoj dvorani Višnjik u petak 24. i u subotu 25. ožujka od 14 do 20 sati. Sve posjetitelje i izlagače čeka besplatan parking, a svi ugostitelji, hotelijeri i vinski profesionalci mogu dobiti besplatne ulaznice uz prethodnu prijavu. Ulaznice za festival mogu se kupiti online, a na dan festivala na ulazu u dvoranu. U dvorani je organiziran i food corner, sa street food ponudom. Uoči ovogodišnjeg Zadar Wine Festivala u hotelu A’mare priređuje se se više zanimljivih radionica među kojima izdvajamo Pjenušavu Hrvatsku danas, 1. ožujka od 17 do 19 sati, masterclass na Dan žena, posvećene roseima, kao i radionicu Dalmacija u mom domu, o dalmatinskim autohtonim sortama. Dalmacija u mom domu održava se 22. ožujka, a ovaj masterclass vodi ugledni enolog Juraj Sladić. Sav prihod od prodaje ulaznica za radionice ide u humanitarne svrhe za liječenje Lave Petrušić.

ZADAR WINE FESTIVAL

petak i subota 24. i 25. ožujka 2023.

Sportski centar Višnjik

14:00 – 20:00

Raspored i cijene radionica pogledajte OVDJE

Profesionalni posjetitelji (hotelijeri, ugostitelji, sommelieri, vinski stručnjaci) za besplatne ulaznice mogu se prijaviti  

OVDJE

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.