Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

RTL je upravo proglasio Zagreb najvećim selom u Hrvatskoj. Recentne epizode Večere za 5 na selu snimljene su i na Cvjetnom trgu

RTL-ov bljutavi serijal pod nazivom Večera za 5 na selu ipak je, prvi put  ove sezone, uspio izazvati stanovitu manju kontroverzu. Epizode Večere za 5 na selu zadnjih su se par dana, naime, odigravale u Zagrebu.

U petak ste tako mogli gledati emisiju u kojoj neki mladi čovjek, “influencer”,  šeta Cvjetnim trgom i govori o tome kako u centru Zagreba svakodnevno provodi barem tri do četiri sata. Drugi sudionici sinoćnje epizode snimani su u blizini Zetovih tramvaja.
Voljeli bismo misliti da su RTL-ovi producenti poželjeli biti subverzivni, pa su ovotjednim epizodama htjeli poručiti kako je, eto, Zagreb ustvari najveće selo u Hrvatskoj. Takav bi punkersko-kritički  stav svakako trebalo pozdraviti neovisno bilo čijem povrijeđenom lokalpatriotizmu.

Bojimo se, međutim, da se u ovom slučaju ne radi o subverziji ni o trpkom društvenom komentaru već o čistoj lijenosti i zapuštenosti. Sirotom RTL-u postalo je potpuno svejedno što se snima i emitira pod nazivom Večera za 5 na selu, pa je s njihova indolentnog stanovišta sasvim konzekventno da se Večera za 5 na selu odigrava u gradu, i da u emisiji koja se zove Večera sudjeluje neki tip koji odmah kaže da ne zna ništa skuhati. Predlažemo RTL-u da iduće epizode bratskog serijala Ljubav je na selu snimi u New Yorku ili Londonu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.