Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Thai Thai u Varšavskoj simpatična je zalogajnica s dosta autentičnih okusa. Zeleni curry i satay su odlični 

thai-thai-g

Thai Thai je mali tajlandski street food lokal nedavno otvoren u zagrebačkoj Varšavskoj ulici, u prostoru nekadašnjeg Green Pointa koji se tamo nije proslavio. S lokalima gospođe Saralee zagrebačka publika konačno je dobila nešto dobrih, autentičnih okusa tajlandske hrane, a pravi pad thai može se pojesti i u sadašnjem izdanju Soi Fusiona.

thai-thai-

Situacija baš nije beznadna, ali ponuda tajlandske hrane u Zagrebu nije ni sjena, recimo, ponudi sushija. Thai Thai tu nije napravio nikakav bitan iskorak u konceptu, ali jest u kvaliteti. Nakon što su uspješno radili preko dostavnih servisa, odlučili su otvoriti fiksni lokal s dvadesetak mjesta, minimalistički ali ugodno uređen, s velikim šankom iza kojeg se priprema desetak tipičnih tajlandskih street food jela: pileći satay, tom yum i tom kha juhe, tri curryja, massaman curry, zeleni curry i potpisni Curry s kokosom i ribom koji se priprema samo petkom ili po narudžbi 24 sata ranije.

thai-thai-spring-rolls

Prže i spring rollse, gyozu s kozicama, pad thai s piletinom, svinjetinom i kozicama, wok s indijskim orasima i pad krapow gai s puno slatkog tajlandskog bosiljka. Imaju dva deserta, mango puding i pečenu bananu, a uz jela možete naručiti dodatke poput klica mungo graha, ananasa, prženog jajeta ili čistog pečenog mesa.

thai-thai-curry

Sve što naručite kuha se na licu mjesta pa se jela čekaju pet do deset minuta.Servis je ljubazan ali potpuno izgubljen. Za piti nema gotovo ništa: voda, Singha pivo ne puno ukusnije od vode, graševina i crni cuvee vinarije Kutjevo, Coca Cola i Thai ledeni čaj koji je doslovno jeziv.

thai-thai-1

Hrana je, međutim, vrlo dobra. Naš satay je bio vruć i mirisan, piletina sočna, meka i propisno zapečena, s finom koricom od marinade pune autentičnih okusa. Još bolja od mesa bila su dva mala priloga koja dolaze s ražnjićem; slatki, bogati umak od kikirikija i odlična pikantna salata s lukom tako stručno mariniranim da u njemu nije ostalo ni atoma oštrine, samo fina, osvježavajuća, gotovo voćna slatkoća. Jednako ukusan i živahan bio je slatki umak od čilija koji dolazi sa spring rollsima od piletine.

thai-thai-satay

Zeleni curry je odličan, zaokružen, pun mekih svježih mirisa bilja, napravljen je od osrednjih sastojaka ali cijela šaka svježe kafir limete, korijandera i slatkog bosiljka daju mu fenomenalan raspjevani cvjetni okus koji pojačava zdrava količina vrlo ljutog zelenog čilija.

Thai Thai na meniju ima oznake za tri stupnja ljutine. Naš zeleni curry, označen samo s jednim čilijem, definitivno nije za amatere, rubno je bolan tako da se veselimo novim uzletima ljutine od dva i tri čilija kad idući put odemo tamo na ručak. Meki ali čvrsti komadići piletine i patlidžana s kockicama tofua i golema količina mirisne jasmin riže koja dolazi s curryjem, dovoljni su da vas nahrane za cijeli dan. Thai Thai u dnevnoj ponudi ima i massaman curry. Pržena svinjetina s indijskim orasima bila je gruba i opaka, s tonom tamnog, jako prženog češnjaka i puno oraha, meso je bilo hrskavo, slasno i masno, isto posluženo s brdom jasmin riže i puno indijskih oraščića i povrća. Thai Thai je simpatična tajlandska zalogajnica na fenomenalnoj lokaciji, s dosta autentičnih okusa, kojoj ne treba puno do odlične hrane. S profesionalnijim servisom i hitnim poboljšanjem ponude pića mogli bi se nadati višegodišnjem uspješnom radu u Varšavskoj. 

THAI THAI

HRANA -4/5  PIĆE 0/5 AMBIJENT 3/5 SERVIS -3/5

VISA Inspire_logo_web copy
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.