Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na ovogodišnji Weekend Food Festival u Rovinj dolaze najbolji pizzaiolo na svijetu Franco Pepe, Simon Rogan, Dabiz Muñoz i trojica chefova briljantnog Disfrutara

wff-2023-g

U Zagrebu je u utorak najavljeno novo ozidanje Weekend Food Festivala, jedne od najvažnijih regionalnih gastronomskih manifestacija, koji će se od 14. do 16. travnja održati u Rovinju pod egidom održivosti. Weekend Food Festival lani je okupi neke od najvećih zvijezda svjetske restoranske scene na čelul s Massimom Botturom, Dabizom Muñozom i Rasmusom Munkom. Ove godine na Weekend Food Festival vraća se Muñoz koji će održati masterclass, a dolaze i nova velika imena, Franco Pepe, kojega smatraju najboljim pizzaiolom na svijetu i chefovski trojac Oriol Castro, Eduard Xatruch, Mateu Casañas iz restorana Disfrutar u Barceloni.

weekend-food-fetival-press

U Rovinju će nastupiti i Karime Lopez i Takahiko Kondo iz Botturine Gucci Osterie i chef Richard Camarena čiji restoran u Valenciji ima dvije Michelinove zvjezdice. U Rovinj se vraća slovenska chefica Ana Roš, dolazi i portugalski chef Joao Oliveira i genijalni Simon Rogan koji u restoranu L’Enclume ima tri Michelinove zvjezdice. Ovaj vrlo jaki lineup upotpunjavaju Eric Vildgaard ((Jordnaer, 2 Michelinove zvjezdice), talentirani Vanja Puškar (New Balkan Cuisine, Beograd), mladi izraelski chef Yehi Zino. 

“Ove smo godine imali slatke brige dovesti najveća imena svjetske gastro scene s obzirom na to da se dobar glas o uspješnom prvom izdanju Weekend Food Festivala proširio i među chefovima  i među svim ostalim važnim akterima gastro scene. Želja mi je bila dovesti one koji svakodnevno rade i postižu iznimne rezultate u pogledu održivih koncepata svojih restorana. Većina chefova koji dolaze imaju i zelenu Michelinovu zvjezdicu koja se daje upravo za restorane koji su preuzeli odgovornost u očuvanju resursa i biološke raznolikosti te suzbijanju bacanja hrane. Osim chefova pozvali smo i vodeće aktere barske scene, ali i sommeliere, hotelske i restoranske managere, najpoznatija imena iz svijeta maslinovih ulja i brojne druge.” izjavio je Hrvoje Petrić, direktor programa. 

weekend-food-festival-munoz
Dabiz Muñoz

Stranim chefovima i gastro novinarima domaćini i partneri na gala večerema bit će vodeći hrvatski chefovi, David Skoko, Deni Srdoč, Jeffrey  J Vella, Hrvoje Kroflin i drugi.  Od ove godine Weekend Food Festival uvodi novi program posvećen FMCG & Retail sektoru, proizvodnji i prodaji prehrabmenih proizvoda, s ciljem razvoja platforme za umrežavanje i praćenje trendova s obje strane trgovine hranom.  

wff-gala-vecera

“Kako se radi o međusobno povezanim sektorima, nadogradnja ovog već bogatog programa bila je samo pitanje vremena. Mi smo odmah na početku prepoznali vrijednost Weekend Food Festivala i kao medij koji prati područje proizvodnje i trgovine hrane, maksimalno ćemo se potruditi da taj dio programa bude bogat, edukativan, informativan i inspirativan. U sklopu programa planirane su i brojne panel – rasprave koje će okupiti ključne ljude industrije kako bi iz prve ruke imali priliku čuti njihova razmišljanja i perspektive proizvodnje i maloprodaje hrane u 2023. godini koja nedvojbeno obiluje izazovima.”, izjavio je Maroje Sabljić, direktor portala i magazina Ja Trgovac, programskog partnera festivala. Kao i ranije, posebna pažnja bit će posvećena maslinovim uljima, tartufima, i domaćim hrvatskih sirevima, najboljim pržionicama kave i vinima koja će se moći kušati ispred dvorane u kojoj se održava kongres. I ove godine održat će se Food Tech natjecanje za startupe specijalizirane za hranu, koje zajednički organiziraju Maistra, Infobip, Kaufland i agencija Pepermint. Prijave će započeti na Weekend Food Festivalu, a pobjednik će biti proglašen u rujnu na Weekend Media Festivalu. Ulaznice se mogu kupiti na stranicama Weekend Food Festivala. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.