Stancija Kumparička najpoznatiji je butikni proizvođač sira u Hrvatskoj. Kozjim sirevima obitelji Winkler ponose se svi gastronomski restorani koji ih uspijevaju nabaviti. Kad se god Kumparičkini sirevi pojave u distribuciji u Zagrebu, brzo se rasprodaju, što je i normalno s obzirom na kvalitetu sira i snagu brenda. Njihov stari, dugo odležavani tvrdi sir sigurno spada među najbolje sireve proizvedene u Hrvatskoj.
Jutros smo u Glasu Istre pročitali da je Kumparička na svom štandu na pulskoj tržnici počela kuhati tjesteninu sa sirom, u šest okusa, od klasičnog mac and cheesea obogaćenog mrvicama of timijana, preko ljute varijante pod nazivom hot stuff do nažalost neizbježne verzije s tartufima. Kumparička najavljuje i nekoliko slatkih jela sa sirom. Obitelj Winkler, koja sad uzgaja više od 300 koza, odlučila se, čini se, upustiti u ozbiljniju street food operaciju, što je u njihovom slučaju jako dobro. Malo koji street food format u Hrvatskoj može se, naime, pohvaliti tako kvalitetnim i originalnim sastojcima kao što su Kumparičkini sirevi.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.