Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Konobari i kuhari, danas budite posebno dobri prema gostima. Mnogi od večerašnjih gostiju ne idu često u restorane

valentinovo

Večeras bi svi restorani trebali biti puni do prepuni, a mnogi će imati nekoliko seatinga. Toliko mnogo ljudi u Hrvatskoj načelno ne jede u restoranima. Hrvatska se restoranska publika zadnjih godina očigledno proširila, što je vidljivo i iz činjenice da inflacija nije smanjila restoranske promete. No, hrvatska restoranska publika još je relativno malobrojna. Prije desetak godina baratalo se podatkom da tek oko pet posto hrvatskih građana redovito jede u restoranima.

Danas je taj postotak  sigurno znatno veći, ali i dalje daleko manji nego u razvijenim zapadnim zemljama, gdje više od 90 posto populacije povremeno ili redovito posjećuje restorane. Sve to znači da je mnogim Hrvatima večerašnji izlazak jedna od relativno rijetkih prilika da večeraju u restoranu. Mnogi večerašnji gosti, osobito oni jako mladi koji možda prvi put slave Valentinovo, ne poznaju dobro restoranske procedure i običaje.

Stoga bi konobari i chefovi večeras trebali biti posebno pažljivi prema gostima. Prvo, zato što je to pristojno i dobro. A drugo zato što restorani mogu iskoristiti Valentinovo da regrutiraju nove goste.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.