Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Probali smo izvrstan poluslatki silvanac Jezerac vinarije Orahovica, sa senzacionalnom novom etiketom Vanje Cuculića

orahovica-dizajn-2

Početkom tjedna u kvartovskom nam je supermarketu u oči upala etiketa koja ne spada u samoposluživanja, nego u galerije suvremene umjetnosti i dizajna. Tu je etiketu posve nemoguće ne uočiti i na dvanaestak metara dugim policama punima dosta dobrih i zanimljivih vina.

orahovica-dizajn-1

Radi se o etiketi za poluslatki Zeleni silvanac Jezerac vinarije Orahovica. Etiketu je dizajnirao Vanja Cuculić, i ona je zapravio usklađena s karakterom vina: zaigrana je, moderna, energična i vibrantna. Orahovica je, podsjetimo, vinarija iz središnje Slavonije, koja posjeduje oko 175 hektara vinograda, i koja je u zadnje četiti godine upravo drastično napredovala: linija Martin Albus spada među najbolje vrijednosti za novac na hrvatskom tržištu premium vina. Jezerac je najpoznatiji orahovački položaj, dok je zeleni silvanac dugogodišnji orahovački trademark.

orahovica-dizajn

Poluslatki Zeleni silvanac Jezerac iz berbe 2021. s 12 posto alkohola raskošno je vino s čvrstom strukturom, odličnim odnosom kiselina i šećera, umjereno bogatim voćnom bouquetom i dugim, živim voćno vinskim okusom. U supermarketima košta 12,5 eura, što je za zaista vrhunsko desertno vino iznimno povoljna cijena. Orahovački novi Zeleni silvanac Jezerac treba piti uz kolače od jabuka, poširane kruške, krafne, buhtle, panettone, ali prije svega uz terine i paštete od foie gras i uz plave slane sireve poput roquefoerta i stiltona.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.