Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

Najbolji restorani u Istri i na Kvarneru za romantični izlazak na Valentinovo

valentinovo-istra-kvarner-nebo

Valentinovo je tradicionalno jedan od najprometnijih dana u godini za ugostitelje. Mnogi od njih za Valentinovo nude specijalne jelovnike u više slijedova, a neki dovode i živu glazbu. Evo naše liste restorana pogodnih za proslavu Valentinova u gotovo svim žanrovima kroz Istru i Kvarner, s posebnim fokusom na restorane koje imaju jelovnike prilagođene za Valentinovo. 

1. Stara Škola, Krasica 

stara-skola-sala-1

Novi restoran Priske Thuring jedan je od rijetkih koji radi u ovo doba godine u Istri. Stara Škola inače ne radi utorkom, ali za Valentinovo nudi petoslijedni jelovnik od 80 eura. Stara Škola je također prekrasno uređena. 

2. Rumore, Labin 

pizza-rumore

Pizza je zicer svih izlazaka u dvoje, a Rumore je jedna od najboljih pizzerija u Hrvatskoj. Vinska karta je nažalost nepostojeća. 

3. Ganeum, Lovran

Chef Robert Benzija i odnedavno pojačanje u kuhinji Jurica Obrol spremaju petoslijedni jelovnik za 55 eura, što je s obzirom na njihovo znanje i kreativnost vrlo prihvatljiv novac. Ganeum će također imati živu muziku. 

4. Nami, Opatija 

nami-sala

Jedini japanski restoran u Opatiji sprema petoslijedni jelovnik sastavljen od sashimija jadranske ribe, dashija od kozica, file brancina, sushija od jadranske ribe i kozica te čokoladne polusfere za desert. Namijev jelovnik za Valentinovo košta 45 eura, a uključuje i čašu pjenušca. 

5. Navis, Opatija 

navis-pristaniste1

Chef Tino Sinožić već godinama u Navisu napreduje i organski raste s restoranom. U Navisu Valentinovo traje gotovo tjedan dana (od 13. do 19. veljače), a jelovnik se sastoji od pozdrava iz kuhinje, junećeg carpaccia, linguina sa školjkama, lignje, telećeg kotleta i deserta. Ambijent je originalan, pogled nevjerojatan, a vinska lista odlična. 

6. Fortica, Kastav

Simpatična konoba Fortica smještena u prostoru legendarnog Kukurikua, nudi dva jelovnika: mesni i riblji. Riblji jelovnik počinje torticom od škampa, slijede ravioli punjeni bučom, a za glavno jelo pripremaju poširanog lososa. Mesni jelovnik počinje carpacciom od boškarina, raviolima od pršuta, a za glavno jelo je biftek. Cijena oba jelovnika je 60 eura, a uključuje i piće.

7. Nebo, Rijeka 

Fine dining restoran Denija Srdoča posebno je mjesto za izlaske, s vjerojatno najboljim ambijentom na cijelom Kvarneru. Tim Neba je prošli tjedan predstavio novi jelovnik, koji će posluživati i za Valentinovo. 

8. Grad Kavana, Rijeka 

grad-kavana

Grad Kavana već neko vrijeme eksperimentira s novim/starim formatima, a za Valentinovo nude dva jelovnika bazirana na jelima za djeljenje: tartar, carpaccio, bao bunse, riblji pate, krokete… Vinska karta Grad Kavane je vrlo dobra. Cijena jelovnika za dvoje je 50 eura. 

9. Aquila, Rijeka 

aquila-sala

Aquila je klasični bistro sa chefom koji zna kuhati. Aquila nudi dva jelovnika, riblji i mesni, iz kojih se mogu birati i pojedinačna jela. Prvi se sastoji od špageta ili rižota s kozicama, brancina ili oslića i deserta, a drugi od rižota s gljivama ili njoka s gulašom, lungićem ili ramstekom i deserta. Mesni jelovnik košta 23 eura, a riblji 25 eura. Uz njih ide i pjenušac dobrodošlice. 

10. Rivica, Njivice

rivica-njivice

Rivica je najbolji restoran na otoku Krku, s uvijek svježim sastojcima i zaista vrlo dobrom vinskom kartom. Njihov jelovnik se sastoji od carpaccia tune i lubina, juhe od cvjetače, raviola s kozicama, telećim obrazima i parfaitom of malina i vanilije. Cijena je 99 eura za dvije osobe, a uključuje i butelju vina. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.