Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SCUSA ITALIA Heinz u Napulju otvara pop-up pizzeriju. Prodavat će napoletane s kečapom

heinz-pizza

Kečap na pizzi, posebno na autentičnoj napoletani, jedno je od većih gastronomskih svetogrđa. No što kad granicu prelazi jedan od najjačih brendova na svijetu? Heinz je nedavno objavio video kampanju, na talijanskom jeziku, u kojoj na nedužnim stanovnicima Napulja testira napoletanu kojoj su u rubove stavili kečap. Svima se, naravno sviđa i tabu je srušen.

Iza ovog skeča ozbiljnija je Heinzova akcija. Kompanija je sklonost kečapu na pizzi testirala na 2500 ljudi iz cijeloga svijeta. Rezultati su iznenadili i njih, čak 61 posto ispitanika, nakon što je kušalo razne načine uporabe kečapa na pizzi, izjavila je da im se to zapravo sviđa iako su kombinaciju pizze i kečapa načelno smatrali nakaradnom. U drugoj fazi otišli su korak dalje, u Napulj. U napuljskim pizzerijama ispekli su Margharite, sali su u rubove stavili kečap. Skoro svi koji su ih probali bili su zadovoljni. Većina nije ni primjetila razliku, neki su rekli da umjerene količine kečapa čak poboljšavaju okus pizze.  

“Prikriveno i sa stanovitom ironijom obratili smo se najstrožim sucima na svijetu i dali im da kušaju pizzu s tajnim sastojkom. Rezultat nas je stvarno iznenadio,” komentirala je Fiamma Sinibaldi, brend menadžerica Heinza za Italiju. “Ovom kampanjom htjeli smo privući pažnju ljubitelja kečapa prilično upitnim kombinacijama. Želimo potaknuti iskrenu raspravu o tome što nam se najviše sviđa, kako bi pronašli nove savršene spojeve okusa.” Eksperiment je uvod  u otvaranje jednodnevnog pop-up restorana Famiglia Heinzzola, koji će u napuljskoj Via Lanzieri 39 sutra od 11 do 15 sati povodom Svjetskog dana pizze, znatiželjnim gostima prodavati napoletane s kečapom. Recept za pizzu s kečapom potom će objaviti na Heinzovim društvenim profilima. Kampanja ima pokajnički slogan: “Scusa Napoli e scusa Italia!” (Oprosti nam Napulje, oprosti Italijo!)

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.