Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ESPERIT ROCA Braća Roca lansirala su svoju liniju nadrealističkih destilata od zemlje, starih knjiga, cvijeća, kakaovca…

Glasoviti španjolski restoran El Celler de Can Roca na nedavno održavnom kongresu Madrid Fusio predstavio je  svoju prvu liniju žestokih pića  i likera Esperit Roca. Braća Roca vodila su degustaciju u Madridu. Esperit Roca je rezultat desetogodišnjeg rada. Od 2013. godine tim El Celler de Can Roca razvio je više od 200 različitih pića koja su poslužena uz jela ili korištena u receptima: destilate, macerate, fortificirana vina, piva i fermente.  

roca

Osnova je, pojasnio je Josep Roca, afirmacija terroira zbog koje s njima od 2013. radi botaničar. Nekoliko godina su istraživali floru svoga kraja, a drugi korak bio je početak destilacije na niskim temperaturama koju je Roca nazvao “vodotopiva alkoholna destilacija”. Tema prvog destilata bile su arome zemlje, a najpoznatiji među novima je destilat mirisa starih knjiga koji potpisuje i u svojim desertima koristi ingeniozni slastičar Jordi Roca. Ideja Josepa Roce je “inkapsulirati terroir” u tekućem obliku. Linija destilata podijeljenja je u dvije serije: Paratje (Mjesto), koja uključuje Rock Tea Gin i rakiju od rogača (Aguardiente de garrofa). Uskoro stižu lokalna travarica Vi amb arrels i vino od korijenja koje se već reklamira na webu. Druga serija zove se Cocoa, i uključuje Cocoa Gin, Cocoa Esperit i Cocoa Liqueur. Svaki destilat napravljen je od kakaovca određene sorte i podrijetla, u ovom prvom slučaju iz Haciende Victoria u Guayasu u Ekvador. Destilate možete razgledati u web trgovini, cijene se kreću od 50 do stotinjak eura ovisno o proizvodu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.