Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Murterski Fish Delish u idućih par tjedana otvara restoran u New Jerseyu. Fish Delish mogao bi postati najozbiljniji riblji street food u Hrvatskoj 

Murteranin Stefano Petrović mogao bi postati kralj hrvatskog ribljeg street fooda. Gospodin Petrović, koji je diplomirao ekonomiju u Zagrebu, potječe iz ribarske obitelji. Njegovi su s vremenom širili posao, pa su postali i veletrgovci  domaćom i uvoznom hranom.

Onda su, između dva lockdowna, 15. srpnja 2020. godine, otvorili Fish Delish u Murteru, prvi ozbiljan dalmatinski riblji street food.

Fish Delish od samog je početka bio ambiciozno zamišljen posao. U izboru i pripremi receptura sudjelovao je legendarni Ante Božikov Dupin, chef i vlasnik kornatskog Opata, dok je u izradi franšiznog poslovnog modela važnu ulogu odigrao Andrija Čolak, suosnivač Surf’n’ Friesa, najuspješnije hrvatske franšize do danas.

Fish Delish dosad je otvorio pet restorana: na Murteru, u Vodicama, u zagrebačkom Avenue Mallu, u Makarskoj i na Braču. Uskoro se otvara Rijeka, i to u prostoru glasovitog cocktail bara Three Monkeys, a upravo se pregovara o Splitu i Dubrovniku. No, kruna dosadašnjeg razvoja Fish Delisha svakako je otvaranje restorana u Montclairu u New Jerseyu.

Fish Delish u Sjedinjenim Državama otvara Vesna Stamm, teta Stefana Petrovića. Gospođa Stamm, rođena Petrović, pratila je razvoj Fish Delisha od prvog dana, pa se nećaku ponudila da preuzme franšizu za New Jersey. Poslije polugodišnjih priprema, restoran u New Jerseyu dva je ili tri tjedna udaljen od otvaranja.

Dok smo danas u baru Esplanade pili sjajan  gorko Negroni s tekilom, gospodin Petrović hrabro nam je rekao da se nada kako je Montclair tek prvi u nizu američkih Fish Delisha.

Bilo bi super, bude li u pravu. Što Fish Delish prodaje? Kao i drugi hrvatski riblji street food lanci, Fish Delish priprema isključivo ribu, u popularnim formatima, od hot dogova i fishburgera, do salata i tjestenina. Cijene se kreću između sedam i dvanaest eura. Fish Delish ima i solidan  izbor vina, koji uključuje Kozlovića, Sladića i Galića.

Fish Delish, kako se zasad čini, spaja osjećaj za dobru hranu, korektan pristup  alkoholima i tipične  značajke modernog street fooda, poput niza umaka uz glavna jela.

Dodamo li tako definiranom proizvodu vrhunske gastronomske i poslovne konzultante i financijsku stabilnost, Fish Delish mogao bi se pretvoriti u jako ozbiljan projekt.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.