Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Mate Janković u zagrebačkoj Gradskoj kavani otvara SOL bistro. Radit će od ponedjeljka do subote za ručak

sol-jankovic-g

Chef Soli Mate Janković upravo se vratio iz Pariza gdje je, sudeći prema objavama i statusima, ciljano proučavao klasični pariški bistro žanr. Danas je objavio da hrvatski tapas bar SOL zaista postaje bistro. Barem za ručak.

Sol je neka verzija tapas bara s hrvatskim sastojcima  koja se od lanjskog otvaranja pokazala prilično uspješnom. No, sada najavljuju promjene. “Bliži se godišnjica SOL tapas na hrvatski. Mogu reći da je godina iza nas bila puna izazova, ali i vrlo uspješna. Osim što ćemo je proslaviti gostovanjima i raznim programima, reorganizirat ćemo i poslovanje. Naša budućnost sada je dugoročno vezana uz prostor Gradske kavane čijim se potrebama moramo prilagoditi i ponudom. Želimo s hranom funkcionirati od njenog otvaranja do zatvaranja. Podijelit ćemo dan na tri dijela: 8-11 / 11-16 / 16-24,” napisao je Janković.

Prva promjena je povratak doručka u SOL. a druga povratak ručka u novom žanru. SOL bistro će raditi svaki dan osim nedjelje od 11 do 16 sati i nudit će desetak jela koja će se svaki tjedan mijenjati. #Koristit ćemo samo hrvatske namirnice i s njima kuhati bistro klasike naslonjene na našu tradiciju. Poseban naglasak stavljamo na subotnji ručak gdje ćemo u ponudi imati još jela. Želim kreativno mjesto koje za normalne novce nudi fin i brz ručak,” najavljuje Janković

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.