Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

UVJETNO PREPORUČUJEMO Salata od lignje dosad je najkorektniji Trentonov proizvod koji smo probali

trenton

Trenton, utemeljen 1994. u mjestu Gizdavac, blizu Muća, nije dobar proizvođač hrane. Trentonova maslinova ulja nekoliko puta nisu prošla na kEmijskoj analizi, Trentonove paštete s kozicama i lososom baš i nemaju okus po kozicama i lososu, a Trentonovi inćuni u maslinovom ulju lani su povučeni iz prodaje ubog viška histamina.

Jučer smo na policama kvartovskog supermarketa uočili Trentonovu Salatu od lignje s kaparima, koja se prodaje u malim staklenkama. To je, čini nam se, jedina salata od liganja koja se trenutno može kupiti u većini trgovačkih lanaca, a da ne dolazi iz uvoza. I za divno čudo, Trentonova salata od kuhanih liganja s kaparima uopće nije loša: radi se o najkorektnijem Trentonovom proizvodu, koji smo dosad probali.

Lignje nisu odveć tvrde i imaju okus po lignjama, kapari salati daju zeleno slanu nijansu i nešto karaktera, a ukupni je dojam sasvim ugodan. Pojačate li Trentonovu Salatu od lignje s par kapi dobrog ulja i još nekoliko kapi soka od dalmatinskog limuna, dobit ćete malo jelo koje se bez problema može poslužiti u prosječnim zalogajnicama ili boljim tvorničkim/uredskim kantinama. Trentonova Salata od lignje košta oko tri i pol eura za 180 grama.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.