Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dominique Crenn otvara prvi restoran u Parizu, Golden Poppy u novom hotelu Fantasie u 9. arondismanu

crenn-pariz-g

Prije nešto više od godinu dana, velika američko-francuska chefica Dominique Crenn (prva žena s tri Michelinove zvjezdice u Americi, za Atelier Crenn u San Franciscu) najavila je otvaranje svog prvog restorana u Parizu. Trebao se zvati French Nola i baviti se kuhinjom New Orleansa. Planovi su se očito promijenili, jer gastro portali objavljuju da se prvi pariški restoran Dominique Crenn zove Golden Poppy i otvara se u novom hotelu Fantasie u devetom arondismanu.

golden-poppy

Umjesto New Orleansa, meni promovira sjećanja na chefičino odrastanje u Bretanji i njenu ljubav prema Kaliforniji gdje je izgradila karijeru. Koncept restorana “komunicira otvorenost i zajedničke vrijednosti reaktivirajući vezu između stola i prirode” stoji u ispeglanom priopćenju. Hotel Fantasie dio je hotelske grupe Leitmotiv a dizajnirao ga je slavni arhitekt Martin Brudnizki. Ambijent je bukolički, interijeri više šarmantni nego elegantni, s puno sunčane žute i zelenila, pravo osvježenje u pariškim luksuznim prostorima. Osim restorana u hotelu će otvoriti i Poppy Cafe i bar na najgornjem katu u kojem će snackove također kreirati Dominque Crenn. Inače, Crenn je bila glavna kulinarska konzultantica na sjajnom filmu The Menu redatelja Marka Myloda, uvježbavala je glumce koji glume kuhare i za snimanje je pripremala stvarna jela iz restorana s tri zvjezdice. Ta dosta promovirana činjenica zasigurno će pomoći i u promociji Golden Poppyja.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.