Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

VELIKO FINALE IZBORA ZA RESTORAN GODINE Treće mjesto osvojio je Pelegrini sa 100 bodova

restoran-godine-2022-03-pelegrini

Povratak Pelegrinija u najuži vrh hrvatske gastronomske scene jedan je od značajnijih fenomena ovogodišnjih izbora za Restoran godine i za Chefa godine.

pelegrini

U izboru Chefa godine vlasnik Pelegrinija Rudolf Štefan podijelio je treće i četvrto mjesto s Hrvojem Kroflinom iz Mana2 dok je u izboru za Restoran godine šibenski Pelegrini osvojio treće mjesto, ispred svih zagrebačkih restorana. Pelegrini je, podsjetimo, u pretpandemijskom razdoblju uzastopno pobjeđivao i u našim, i u drugim sličnim izborima.

Rudolf Štefan bio je neupitni predvodnik moderne hrvatske gastronomije. Štefan je, valja podsjetiti, izmislio i organizirao Chef’s Stage, prvi suvremeni međunarodni gastronomski kongres, koji se u rano proljeće održavao u Šibeniku. Pelegrini je, međutim, kao restoran koji se prirodno oslanjao na turizam, bio baš jako pogođen pandemijom.

Chef Štefan u pandemijskim je sezonama morao žonglirati s troškovima i žanrovima, dok su se, istodobno, kao lideri hrvatske  gastro pozornice etablirali neki drugi chefovi. No, ove se godine Pelegrini vratio.

Vratio se zbog snage koncepta: modernistička interpretacija tradicijske dalmatinske kuhinje, s vrlo snažnim naglaskom na mikrolokalnim elementima, i s izvrsnim servisom, pokazuje se iznimno vitalnom i dugoročno održivom. Pelegrini je, definitivno, jedna od najvažnijih nacionalnih restoranskih institucija.

Römerquelle – Pouzdan partner vrhunske gastronomije

Romerquelle je jedan od najomiljenijih brendova mineralne vode na gastronomskoj sceni. Uz optimalnu nutritivnu kombinaciju sastojaka, tome doprinosi i elegantan dizajn boce za savršeno iskustvo ispijanja.

Pravila izbora

Restoran godine biraju profesionalci iz hrvatske ugostiteljske industrije: chefovi, investitori, menadžeri, novinari. Svatko može glasati za pet restorana. Prvi restoran dobiva 10 bodova, drugi 8, treći 6, četvrti 4 i peti 2 boda. Nitko ne smije glasati za restoran, s kojim je poslovno povezan.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.