Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KULT PLAVE KAMENICE I ROMERQUELLE BIRAJU RESTORAN GODINE Noel na četvrtom mjestu najbolje je plasirani zagrebački restoran

restoran-godine-2022-04-noel

Trud i ambicije očito se isplate. U lanjskom izboru za Restoran godine Noel je osvojio 10. mjesto s 54 boda. Ove je godine Noel osvojio četvrto mjesto s 94 boda. Noel je, dakle, u godinu dana skočio za šest mjesta i 40 bodova, i postao najbolje plasirani zagrebački restoran u novom izboru Kulta Plave Kamenice za Restoran godine.

Što se dogodilo? Noel, jedini zagrebački Michelinov restoran, u 2022. godini napravio je značajan korak naprijed. Noel je uveo samo jedan sezonski meni, koji obuhvaća više od dvadeset dosta kompleksnih, tehnički i sadržajno elaboriranih jela.

Ivan Jug i Bruno Vokal s novim su konceptom krenuli početkom ljeta, a jesensko-zimski meni pod imenom Forest Stroll, jednim se dijelom temeljio na svježim bijelim tartufima (poslije siječanjskog preuređenja kuhinje, Noel bi trebao uvesti djelomično promijenjeni meni za drugi dio zime).

Golemi rad, ali i poslovni  rizik koji stoji iza koncepta sa samo jednim menijem s otprilike 23 tanjura, zasad se isplatio. Noel je danas, baš kao i Nav ali na drugi način, jedinstvena, posve samostalna pojava na zagrebačkoj restoranskoj pozornici. Stoga je logično da je Noel u ovogodišnjem izboru za Restoran godine osvojio najviše bodova među svim zagrebačkim restoranima. 

Römerquelle – Pouzdan partner vrhunske gastronomije

Romerquelle je jedan od najomiljenijih brendova mineralne vode na gastronomskoj sceni. Uz optimalnu nutritivnu kombinaciju sastojaka, tome doprinosi i elegantan dizajn boce za savršeno iskustvo ispijanja.

Pravila izbora

Restoran godine biraju profesionalci iz ugostiteljske industrije: chefovi, investitori, menadžeri, novinari. Svatko može glasati za pet restorana. Prvo mjesto donosi 10, drugo 8, treće 6, četvrto 4 i peto 2 boda. Nitko ne smije glasati za restoran s kojim je financijski povezan.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.