Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebački restorani Maredo i El Toro priređuju gastronomski raskošne dočeke Nove godine, uz kavijar i tartufe

el-toro-maredo-nova-godina

Maredo na Trešnjevci tipičan je gastrotainment restoran: atraktivna svjetla, dinamična glazba, dugo radno vrijeme, permisivan i ljubazan servis. No, Maredo na Trešnjevci preko puta Cibone, strateški se razlikuje od drugih zagrebačkih i hrvatskih gastrotainment restorana, po tome što se uistinu ozbiljno bavi gastronomijom.

Pa je tako Maredo, pod vodstvom chefa Marija Mihelja, koji vodi i Maredo i El Toro, za doček Nove godine sastavio jedan do najambicioznijih silvestarskih menija u Zagrebu. Maredov meni za novogodišnju noć počinje hrskavcem od crne riže, posluženom na kremi od jeruzalemskih artičoka. Slijedi raskošno predjelo od škampa i kavijara: radi se o kvarnerskom škampu u hladnom dresingu od bisquea, s uljem od ljuska škampa i beluga kavijarom (beluga je najcjenjenija vrsta jesetre, jedine ribe koja daje pravi kavijar).

maredo-sala

Poslije velikih rakova i kavijara, baš kao u klasičnoj visokoj kuhinji, slijedi steak od gusjih jetara, s chutneyem od granny smith jabuke i drobljenim pistacijama, da bi se pred ponoć servirao biftek sa svježim crnim zimskim tartufom i bijelim šparogama s roštilja. El Torov meni za doček Nove godine također je pun kavijara, foie gras i tartufa, baš kao što i treba biti jelovnik za gala večere i velike proslave. Maredov novogodišnji meni košta 1200 kuna, a El Torov 800 kuna.

el-toro-bik

El Toro i Maredo, uz prvorazrednu hranu, osiguravaju i uzbudljivi glazbeno vizualni program, s DJ-em, plesačicama i plesačima, koji će dodatno zagrijati atmosferu u dva ionako rasplesana  zagrebačka restorana.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.