Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

COCKTAIL MUNDIAL G3SPIRITSA i KULTA PLAVE KAMENICE Za presudnu utakmicu Hrvatske i Kanade, zagrijte se Noelovim Hot Toddyjem od Glenfiddicha

kokteli-glenfiddich

Hrvatska danas igra gotovo presudnu utakmicu za prolazak grupe. Ne pobijedi li Kanadu, hrvatska reprezentacija naći će se u veoma nezgodnoj situaciji, s vrlo malim šansama da ponovi uspjeh sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, održanog prije četiri godine. 

U serijalu posvećenom prvenstvu koji objavljujemo s G3Spirits Grupom vodeći hrvatski barmeni predlažu koktele za gledanje utakmicama inspirirane zemljama koje igraju.  Multitalentirani Noelov barmen Karlo Ferenčak uz današnji je derbi pripremio Hot Toddy, koktel baziran na čuvenom škotskom maltu Glenfiddich.

Jedna od povijesnih kanadskih pokrajina zove se Nova Škotska. Nova Škotska kandska je regija veličine Hrvatske,u kojoj živi oko mlijun ljudi. Halifax je glavni grad Nove Škotske a javorov sirup u ovom koktelu spaja škotske i kanadske korijene. Škotski Glenfiddich (dolina jelena na škotskom) jedan je od najpoznatijih maltova na svijetu. Godine 1886. u Dufftonu u Speysideu William Grant osnovao je destileriju koja je sve do danas ostala u obteljskom vlasništvu, što je kuriozitet u suvremenom, dominantno korporativnom svijetu žestokih pića.

Famozna lako prepoznatljvia trokutasta boca Glenfiddicha dizajnirana je 1956. godine. Početkom šezdesetih Glenfiddich se počeo masovno izvoziti u Sjedinjene Države. Smatra se da je Glenfiddich stvorio tržišnu kategoriju single malt whiskyija u Americi. Glenfididch dana proizvodii oko 13 milijuna litara whiskyja godišnje. Uz niz posebnih edicija, redovito se pune maltovi s oznakama 12, 15, 18, 21, 30, 40 i 45 godina starosti. Naš je favorit osamnaestogodišnji Glenfiddich, zbog kombinacije bogatstva i elegantne svježine. Prije osam godina William Grant kupio je Drambuie, čuveni škotski brend likera, baziran na whiskyiju i aromatičnim travama.Zagrebački G3 Spirits, uz Glenfiddich, sada uvozi i ovaj opojni liker.

Hot Toddy 

  • 150 ml Glenfiddicha 12 (možete ga kupiti i u boljim supermarketima)
  • 300 ml soka od jabuke
  • 60 ml svježeg soka od limuna
  • 60 ml javorova sirupa
  • štapić Botanica cimeta

Pomiješajte bezalkoholne sastojke, zagrijte ih na 60 stupnjeva. Glenfiddich dodajte ugrijanoj tekućini, promiješajte i uživajte u toplom koktelu

Hrvatska vs Kanada

Dosadašnji skor Utakmice -0 Hrvatska 0 – Kanada 0

Predviđeni sastavi

Hrvatska (4-3-3) Livaković, Juranović, Gvardiol, Lovren, Sosa. Modrić, Brozović, Kovačić, Kramarić, Livaja, Perišić

Kanada (3.4.2.1) Borjan, Johnston, Vitoria, Miller, Lareya, Eustaquio, Hoilett, Hutchinson, Davies, David, Buchanan

Prognoza Hrvatska 2-2 Kanada

Rezultat Hrvatska 4-1 Kanada

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.