Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Royal Hillov Chardonnay iz 2020. dosad je najozbiljnije vino rastuće vinarije iz Erduta

Royal Hill, nazvan po Kraljevu Brdu, poznatoj erdutskoj vinogradarskoj lokaciji, prije dvije je godine krenuo s proizvodnjom jednostavnih vina, jer su vlasnici i menadžeri ove rastuće vinarije odlučili da moraju imati bar nekoliko etiketa na tržištu dok brend ne ojača i dok Royal Hill ne bude tehnički spreman za proizvodnju velikih vina.

Royal Hill je u međuvremenu angažirao uglednu enologinju Ivonu Jeličić i glasovitog francuskog  vinogradarskog konzultanta Erica Moroa. Ovog su ljeta na tržište pustili veoma solidan Rose kao i neobično čvrsto strukturirani ružičasti “prosecco”, a prije par tjedana buteljirali su Chardonnay i Cabernet Franc iz 2020. 

royal-hill-4
Vinogradi Royal Hilla u Erdutu

Riječ je o dosad najozbiljnijim vinima tvrtke koja bi iduće godine trebala izgraditi jednu od tehnički najmodernijih vinarija u Hrvatskoj. U utorak navečer, uz Dinamov debakl protiv Milana, probali smo prvi Royal Hillov Chardonnay, koji je odležavao više od godinu dana u slavonskim 500-litarskim bačvama.

Radi se o elegantnom vinu punog tijela, dobrih kiselina, čvrste strukture, s izraženim aromama jabuka, vanilije, bijelog cvijeća i citrusa.

Royal Hillov Chardonnay sa skoro 14 posto alkohola, dobro je izbalansiran, nije drvenast nego naglašeno sočan i gastronomski je univerzalan, što znači da se podjednako dobro slaže s velikom bijelom ribom, piletinom, svinjetinom i teletinom, ali da može podnijeti čak i steakove. Američki steakhousei redovito imaju duge liste moćnih chardonnaya.

Royal Hillovo prvo pravo bijelo vino, koje na policama košta petnaestak eura, odmah se uvrstilo u malobrojnu grupu zaista uspjelih hrvatskih  chardonnaya.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.