Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Legendarni barmen Zlatko Ivkić otvorio je najbolji dućan s whiskyjem koji smo ikad vidjeli u Hrvatskoj

Zlatko Ivkić jedan je od najvažnijih protagonista hrvatske barske scene. Ivkić se afirmirao u zagrebačkom Sheratonu u devedesetim godinama, u vrijeme dok je taj hotel bio prilično dobar, i dok su ondje radili Petra Jelenić, Dino Galvagno i Tom Gretić. Zatim je dugo godina radio za Vinotrade obitelji Dusper, gdje je, među ostalim, surađivao s Delamainom, vjerojatno najboljim proizvođačem destilata u Francuskoj (konjake Delemain danas uvozi Acrobat Dina Kušena).

Gospodin Ivkić, gentleman po definiciji, neko je vrijeme vodio kultni restoran Prasac Dina Galvagna, da bi prije manje od deset godina s poznatim gastro investitorom Dubravkom Kmetovićem osnovao Fine stvari, tvrtku za distribuciju vrhunskih alkoholnih pića.

Fine stvari, koje već dugo imaju dobar i efikasan web shop, nedavno su blizu ugla Ilice i Cankareve, na adresi Cankareva 5, otvorile svoju prvu trgovinu. Koja je skoro senzacionalna. U razmjerno velikom, prozračnom, preglednom, jednostavno i ukusno uređenim prostoru, fanovi ozbiljnih pića mogu uživati u najekstenzivnijoj kolekciji whiskyja ikad izloženoj u bilo kojem dućanu u Hrvatskoj.

Fine stvari trenutno, par tjedana poslije otvaranja, prodaju Michter’s i Knob Creek, Blanton, pet verzija Wild Turkeya, cjelokupnu kolekciju Kilchomana i Waywarda, desetogodišnji Smoky Benriach, nekoliko tridestgodišnjih single maltova, više japanskih whiskyja, sve Kavalane uključujući Vinho Barrique, dok se Macallan, Woodford i mnogi drugi upravo očekuju.

Uz ekstenzivnu selekciju whiskyija, Fine stvari prodaju vrhunske i originalne ginove, poput Aviationa i Le Gina, votku Tito, Casamigos i Don Julio tekile i neke od najboljih vermuta na svijetu, poput Mulassana. Tu su još vrhunski rumovi, clairini, sake, aperitivi i likeri, kao i nekoliko etiketa Jacquessona, šampanjca kojeg Fine stvari već godinama uvoze.

Fine stvari u Cankarevoj 5 jedinstveno su mjesto za sve ljubitelje jakih pića, kojim upravlja nesporni autoritet Zlatko Ivkić. No, Fine stvari kane postati i edukativni centar, gdje će se održavati masterclassovi o destilatima, temi o kojoj većina kupaca, ali ni hrvatskih ugostitelja ne zna baš mnogo.

Fine stvari, trgovina vrhunskim jakim pićima i potencijalni rasadnik znanja o whiskyju, rumu, ginu, tekili, mogla bi postati jedna od najvažnijih alkoholnih adresa u Hrvatskoj. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.