Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Domaće sladolede poznate pelješke slastičarnice Croccantino sada možete kupiti u Sparu. Orasnice su izvrsne

U našem kvartovskom Sparu danas popodne ugodno nas je iznenadio novi detalj. U vitrini sa sladoledima ugledali smo lijepo pakirane pinte s logom Croccantino, u prilično velikom rasponu okusa, od jagode preko pistacija do slanog kikirikija. Posebno su zanimljivi okusi orasnica, amaretta, i čokolade s rogačem. Croccantino je poznata i omiljena obiteljska slastičarnica iz Orebića na Pelješcu.

Croccantino je specijaliziran za tradicijske slatkiše, dakle amarete, krokantine, orasnice, ušećerene oraščiće i slično. U slastičarnici na Pelješcu već odavno prodaju gelato, a njihov pakirani zanatski sladoled za supermarkete odabran je u sklopu treće sezone operacije Startaj Hrvatska, kojom Spar testira i afirmira male hrvatske zanatske proizvođače. Pa sada ne morate ići na Pelješac da biste probali Croccantinove sladolede. Mi smo u srijedu kupili orasnice, jer je riječ o jednom od njihovih najpoznatijih slatkiša a i zanimalo nas je kako će njegov autentični okus prenijeti u sladoled.

Orasnica je mliječni krem sladoled napravljen od slatkog vrhnja, sa 4,8 posto paste od oraha i 9,5 posto drobljenih orasnica. Izrazito je kremast ali nije težak, ima fini okus domaćih kolačića i oraha, nije presladak i iako tekstura u prvi trenutak djeluje granulasto, sladoled se odmah topi i ustima i ostavlja fini svilenkasti osjećaj.

S obzirom da orasi baš nisu popularan okus u sladoledima u trgovinama, Croccantinova Orasnica je ugodna promjena, možda i bolja i plemenitija varijanta. Croccantino sladoledi koštajui 49,99 kuna za pola litre, ali to je uobičajena cijena za visokokvalitetne supermarket sladolede poput Magnuma ili Ben&Jerry’s, s tim da Croccantinovi imaju prednost autentičnosti, originalnosti i zaista manufakturne proizvodnje. Ohrabreni Orasnicom, idućih dana ćemo probati Amarette i Rogač&Čokoladu

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.