Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

TABLICA NEDOSTAJANJA Koliko nam nedostaju restorani i barovi koji su se ove godine zatvorili u Zagrebu

3-hugs

Lokali se otvaraju i zatvaraju. Žive i umiru, i sve je to normalan proces u ugostiteljskoj industriji. Pa se tako i ove godine zbog posljedica pandemije, pa zatim zbog drastično viših troškova ali i zbog lošeg upravljanja, u Zagrebu zatvorilo vrlo mnogo lokala. Nekih ćemo se sjećati s nostalgijom, dok druge već zaboravljamo. U povodu poznatijih ovogodišnjih zagrebačkih zatvaranja izradili smo tablicu nedostajanja. Evo koji nam lokali najviše, a koji najmanje nedostaju.

1. Šalša

salsa-g

Ova gastronomska zalogajnica na Trešnjevci, koja se zatvorila početkom kolovoza, nudila je vjerojatno najbolju vrijednost za novac na cijeloj zagrebačkoj gastronomskoj sceni. Šalša nam jako nedostaje.

2. Zalogajnica Kod Šime (originalna verzija)

kod-sime

Starinska gostionica preko puta Tržnice Kvatrić u zadnjih je šest ili sedam godina stekla kultni status: u većini dana u tjednu ondje se između dvanaest i tri doslovno nije moglo ući, a o hrani nikad nismo čuli lošu riječ. Stari je vlasnik otišao oko Uskrsa, a novi vlasnici nisu uspjeli zadržati velik dio stare publike. Originalni Šime očigledno jako nedostaje mnogim Zagrepčanima.

3. L’erotic gin bar

blok-bar

Kvartovski bar na uglu Lopašićeve i Tomašićeve dobro je funkcionirao u svim svojim inkarnacijama unatrag desetak godina. Nedostaje nam .

4. M Brothers Steakhouse

m-brothers

Braća Maturanec, uzgajivači i proizvođači jako dobrih angusa, pokušali su voditi steakhouse u podrumu u Varšavskoj kraj ulaza u shopping centar na Cvjetnom trgu. Steakovi su bili odlični, no sve je ostalo odisalo amaterizmom. Umjereno nam nedostaje.

5. Bistro Kut

Bistro Kut chefice Ivane Bekavac smješten u prolazu između Varšavske i Ilice, pripremao je tri ili četiri zanimljiva dnevna jela i stekao prilično lojalnu publiku, što Kutu nije pomoglo da potraje bar malo dulje. Donekle nedostaje.

6. Lars&Sven

lars-sven-burgeri

Zagrebačka ekspozitura slovenskog lanca navodnih craft burgera nikad nije zaživjela, tako da je neobično što se uopće uspjela održati tri godine. Može nedostajati posjetiteljima kina u Branimir Centru.

7. Grička vještica

vjestica

Grička vještica bila je simpatičan ali zapravo jako amaterski bistro s takozvanom zagrebačkom hranom, na Vranyczanyjevoj poljani, jednom od najljepših dijelova Gornjeg grada. Ne nedostaje nikome.

8. 3Hugs

3-hugs

Veganski bistro i kafić na sjajnoj lokaciji na Zrinjevcu, koji je naslijedio Lažnog svjedoka, zatvorio se poslije samo tri mjeseca. Ne nedostaje nikome.

9. Makarun

Makarun nije bio loš restoran. Ali, njegovi su vlasnici sve pogrešno izračunali. Naime, otvoriti restoran s tjesteninom vrata do Carpaccia ravno je ugostiteljskom suicidu. Sada se u tom prostoru nalazi vrlo dobri vinski i sushi bar Nomu. Makarun nikome ne nedostaje.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.