Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pučka pravobraniteljica: vlasnik pizzerie Lockdown prekršio je zakon. Policija istražuje slučaj rasizma u Lockdownu

Pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter jutros je upozorila vlasnika samoborske pizzerie Lockdown da svojom odlukom o nezapošljavanju stranih radnika krši zakon. Gospođa Šimonović Einwalter kaže da etnička diskriminacija pri zapošljavanju u Hrvatskoj nije dopuštena.

Pučka pravobraniteljica naglašava da je etnička diskriminacija pri zapošljavanju suprotna hrvatskom Ustavu i nizu međunarodnih pravnih dokumenata koje je Hrvatska potpisala, uključujući ugovor s Europskom Unijom.

Podsjetimo, Kult Plave Kamenice prvog je dana izbijanja ovog rasističkig skandala ustvrdio da vlasnik samoborskog Lockdowna, pizzerije koja ne želi zapošljavati tamnopute radnike i Srbe, flagrantno krši Ustav Republike Hrvatske. Danas je, također, službeno potvrđeno da zagrebačka policija istražuje moguća kaznena djela u slučaju Lockdown.

Dobra je vijest da su samoborske vlasti kroz izjavu dogradonačelnika Petra Burića nedvosmislenomo osudile Lockdownov rasizam. No, s obzirom na težinu incidenta, uvjereni smo da je na slučaj Lockdown morala reagirati samoborska gradonačelnica Petra Škrobot. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.