Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Samoborska pizzeria Lockdown objavila je da ne želi zapošljavati Srbe ni ljude koji nisu bijelci. Facebook ga je obrisao, vlasnik sve ponovno objavio 

Samoborska pizzeria Lockdown na Facebooku je objavila odvratan rasistički status koji je dospio na sve hrvatske news portale. Žaleći se što se nitko nije javio na njihov oglas na posao , vlasnici Lockdowna napisali su da zbog manjka kuhara moraju skratiti radno vrijeme. U nastavku posta napisali su: “Očito su normalni radnici otišli u Irsku, a nama se na oglas javljaju pakistanci, bangladešanci i četnici iz Niša…Kako dodatno nebi nagrdili naš Samobor s tim crnima (zaista ih je previše i grdo ih je vidjeti sa vrećicama punih alkohola,dok idu iz dućana, a domaći i stariji ljudi prelaze na drugu stranu ulice), morati ćemo prilagoditi trenutnim kapacitetima radno vrijeme (…) Isto tako nam ne pada na kraj pameti zaposliti četnika iz Niša,a u prilogu pogledajte situaciju iz Danske,pa prosudite sami dali je zbog zarade vrijedno dovlačiti kod nas i našoj djeci ostaviti ovakvu gamad da ih terorizira!”

Ovaj čisti govor mržnje iz Lockdowna su dodatno pojačali: “Sad će se naravno javiti udruge za zaštitu majmuna i ostalih životinja,a i sveprisutni milorad pupovac, koji će stati u obranu ovih koje ne želimo…”. Facebook je obrisao objavu, vjerojatno na dojavu nekog od korisnika, ali dnevnik.hr je proširio vijest o njoj i objavio screenshot. Usto, na Facebook stranici Lockdown pizze javio se i sam vlasnik, referirajući se na obrisani rasistički status i zapravo ga ponavljajući: “ Prošli post nam je izbrisan od ove platforme,u kojem smo htjeli staviti obavijest da zbog nedostatka kvalitetnih radnika, biti ćemo prisiljeni reducirati radno vrijeme. Isto tako napomenuli smo da nećemo “ove” koji su u zadnje vrijeme preplavili naš Samobor, a grdo ih je za vidjet! kao i istočne susjede koje zastupa i brani pupavac. jel po nama nije vrijedno ničega to dovlačiti u naš kraj,a vrijeme će pokazati jesmo li bili u pravu…”

Kao da ni to nije dovoljno, vlasnik pizzerie Lockdown novinarima dnevnika.hr  koji su ga kontaktirali pohvalio se kako su njegove rasističke objave izazvale oduševljene komentare na Facebooku. Velik broj zgroženh komentara nije spominjao. Nakon toga, vlasnik je raspisao i natječaj, u kojemu je imenom i prezimenom prozvao čovjeka koji je kritizirao njegove rastističke statuse i ponudio besplatne pizze onima koji tog čovjeka najjače izvrijeđaju. Danas je objavio listu dobitnika, ponovno praćenu vulgarnim komentarima uz svako ime. Ovakvo, ljudožersko ponašanje vlasnika samoborske pizzerije Lockdown najniža je točka na koju je hrvatsko ugostiteljstvo ikad moglo pasti.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.