Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Renomirana miksologinja Gordana Muktić za Lobby bar Brioni Radisson hotela sastavila je izvrsnu kartu jakih pića i koktela

Bar pulskog Grand Hotela Brioni Radisson Collection pruža spektakularan pogled na zalazak sunca. Uz srebrne odsjaje sunca u moru, u nedjelju oko pola sedam navečer, s velikim smo interesom promatrali boce jakih pića na barskim policama. Pa smo uočili dva ili tri haićanska clairina, što je samo po sebi kuriozitet za hrvatske barske standarde. Osim velikih malt whiskyja poput Lagavulina i Laphroiga, bar hotela Brioni toči i briljantni oregonski single malt Westward, kao i dobar dio portfolija relativno mlade škotske destilerije Kilchoman s Islaya.

Tu je i niz nesvakodnevnih ginova, dok vermute reprezentiraju klasici žanra: Mullasano i Noilly Prat. Koktelska lista spada među uzbudljivije u Istri. Preksinoć smo probali In Rainbow, ozbiljan, izuzetno elegantan koktel s Paragon Rue Berry cordialom, sherryjem, Casimir clairinom i sakeom. 

Iza ove, prilično relevantne selekcije žestokih pića i koktela stoji miksologinja Gordana Muktić. Gospođa Muktić već dosta godina radi u pulskoj Arena Hospitaluty Grupi, vlasnicima Briona, koji uskoro u centru Zagreba na uglu Petrinjske i Amruševe otvaraju još jedan luksuzni hotel. Gordana Muktić komunikativna je osoba s prirodnim talentom za ugostiteljstvo kao i za miješanje pića: dosad je, često kao jedina barmenica u konkurencijama, osvajala više uglednih profesionalnih priznanja.

Hotel Brioni na Verudeli izgrađen je 1964. godine. Uskoro je postao najvažnije pulsko društveno okupljalište. Zlatno je doba doživljavao u vrijeme najboljih dana pulskog filmskog festivala, da bi unatrag dva desetljeća stajao zapušten, odražavajući činjenicu da Pula zapravo nije turistički grad. Grupa Arena u obnovu Briona je uložila oko 250 milijuna kuna.

Grand Hotel Brioni Radisson Collectiom na prvi pogled ostavlja veoma dobar dojam: javni su prostori elegantni, originalni i privlačno mirišu (svaki ambiciozniji hotel trebao bi imati svoj miris), recepcija je personalizirana, osoblje vrlo ljubazno, a bar zaista atraktivan. U nedjelju nismo imali vremena pogledati sobe ni isprobati steakhouse Sophia, no sasvim je jasno da je s obnovljenim Brionima Pula napokon, i to prvi put ikad, dobila pravi luksuzni hotel.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.