Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Evo zašto volimo i poštujemo indijske konobare u Hrvatskoj

Royal India, najbolji indijski restoran u Hrvatskoj, u ovo je ljeto prvi put ušao bez hrvatskih konobara. U srpnju i kolovozu jeli smo ondje četiri ili pet puta, i nismo vidjeli ni jednog domaćeg konobara i nije nam žao. Što ne znači da je Royal India zapošljavala loše hrvatske konobare. Dapače, neposredno prije pandemije u Royal Indiji radili su jako dobra konobarica i jednako dobar konobar.  Ali, indijski konobari u Royal Indiji nisu jako dobri nego izvrsni, otprilike kao da su došli iz londonskog Veeraswamya. Evo zašto.

Prvo, veoma su ljubazni ali distancirani, bez ikakvog pokušaja fraterniziranja. Drugo, brzi su i efikasni. Treće, koncentrirani su i precizni. U sto posto slučajeva dobili smo točno ono što smo naručili, uključujući željenu razinu ljutine. Četvrto, savršeno poznaju jelovnik: mogu vam ispričati detalje o bilo kojem jelu. Peto, solidno se snalaze s kartom pića, koja je hrvatska pa od Indijaca zahtijeva da pokušaju naučiti izgovarati naša imena. Trude se.

I šesto, dobri su u detaljima. Kad smo neki dan konobara tražili R1, odmah je odgovorio: You need company invoice?”  U mnogim europskim gradovima osoblju morate objašnjavati što je company invoice. Indijski konobari u Royal Indiji spadaju među najefikasnije strane radnike na koje smo dosad naišli u hrvatskom ugostiteljstvu. Podrazumijeva se, naravno, da svi govore jako dobar engleski. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.