Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Uskoro se otvara šest novih ili obnovljenih lokala koji bi mogli potresti zagrebačku gastro scenu

le-kolac-branimirova

Kolovoz je tek naizgled mjesec u kojem zagrebačka restoranska scena miruje. Ona se, u stvarnosti, priprema za jesen. A jesen svake godine donosi zanimljive promjene i nova otvorenja. Gastronomska jesen 2022. u Zagrebu bi mogla biti iznimno bogata. Već sada znamo za najmanje šest otvorenja novih ili temeljito obnovljenih lokala s velikim komercijalnim potencijalom.

1. Matsu, Sveti Duh, otvara se početkom rujna

Matsu je novi zagrebački azijski fusion bistro iza kojeg stoje maksimalno ozbiljni investitori, kompetentan know how i jasna koncepcija: kvalitetni mainstream jelovnik, privlačan ambijent i šire prihvatljive cijene.

2. Maredo, Florijana Andrašeca, otvara se u rujnu 

Temeljito obnovljeni Maredo mogao bi postati jedno od najugodnijih zagrebačkih restoranskih iznenađenja. Meni renomiranog El Torova chefa Maria Mihelja (El Toro i Maredo pripadaju istoj restoranskoj grupi) uzbudljiv je, moderan i žanrovski raznolik. Interijer je neusporedivo atraktivniji od starog Mareda.

3. Le Kolač, Park Kneževa Branimirova, otvara se početkom jeseni 

Velika slastičarna Roberta Hromalića otvorit će se u novom, luksuznom stambeno-poslovnom kompleksu koji povezuje Branimirovu. Erdödyjevu, Domagojevu i Borninu ulicu. Bit će to dosad najambiciozniji projekt jednog od najtalentiranijih i najstručnijih hrvatskih pastry chefova.

4. Boogie Bakery, Park Kneževa, otvara se početkon jeseni

Zadarska pekarnica Kroštula stoji iza još jednog projekta u Parku kneževa, kompleksu što ga je dizajnirao poznati arhitektonski studio 3LHD. Park kneževa očito postaje malo središte visokog slastičarstva i pekarstva. Boogie Bakery gleda na igralište gimnazija u Križanićevoj ulici.

5. Silk Street Food, Masarykova, 

Silk je lanac azijskih fusion restorana, koji je poslije Splita, Hvara i Korčule stigao i u centar Zagreba. Silk se uselio u prostor u kojem je dugo godina radio Apetit City.

6. Neimenovana senzacija na Dolcu, otvara se u listopadu

Tijekom listopada u blizini glavne zagrebačke tržnice trebao bi se otvoriti dosad gastronomski najambiciozniji street food lokal u Hrvatskoj. Budući da smo osnivačima ovog potencijalno briljantnog projekta još prije nekoliko mjeseci bilo obećali da nećemo objavljivati detalje, zasad možemo najaviti samo približnu lokaciju i približnu žanrovsku orijentaciju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.