Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hrvat i Slovenac koji su ispred restorana Spirito napali novinarku Maju Sever uhapšeni su, pritvoreni i kazneno prijavljeni

Zbog napada na novinarku Maju Sever i sutkinju Sandru Artuković šibensko-kninska policija uhitila je dva muškarca, koje identificira kao 44-godišnjeg hrvatskog i 56-godišnjeg slovenskog državljanina, prenosi Index.hr. Riječ je o napadu koji se dogodio kad je objavljeno da je inspekcija zatvorila restoran Spirito na otočiću Tijat, jer nije zadovoljavao minimalne tehničke uvjete. Restoran je poznatiji po video snimci duhovite prezentacije Spiritova konobara koja je nekoliko dana bila hit na portalima. 

Nakon što je Index.hr objavio da je inspekcija zatvorila Spirito, novinarka Maja Sever išla je provjeriti je li restoran zaista ispunio nalog inspekcije i zatvorio se, a restoran je mobitelom fotografirala izvana. Dvojica mušakaca iz Spirita su je napala, tražeći da izbriše fotografije. Prema izjavam svjedoka koje su ranije objavljene, Maju Sever napao je vlasnik restorana, prema drugim svjedocima bio je to suprug voditeljice restorana. Napadač je došao do broda s kojeg je novinarka snimala restoran, odvezao brod, oteo joj mobitel i bacio ga.  

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni 1. kolovoza ispred otoka Tijat, s namjerom onemogućavanja 51-godišnjakinje u obavljanju njene profesije dok se nalazila u plovilu s 56-godišnjakinjom, u više navrata drugim plovilom nasrtali na plovilo oštećenih i prijetili im što je kod njih izazvalo strah i bojazan za osobnu sigurnost. Prilikom prijetnji oštećenoj 51-godišnjakinji je istrgnut i mobilni telefon iz ruke koji joj je kasnije vraćen”, izvijestila je šibenska policija.

Dvojica osumnjičenika su uhićena i pritvorena, protiv njih je podnesena kaznena prijava.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.