Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chateau Favori jako je dobar provansalski rose iz organskog uzgoja

Globalna eksplozija popularnosti provansalskih rosea iz godine u godinu dovodi sve više i više tih vina na hrvatsko tržište. Uz četiri klasika, Miraval, Minuty, Domaines Ott i Whispering Angel, ove se godine kod nas pojavilo još niz zanimljivih provansalaca, poput izvrsnog Petule de Rosea, što ga uvozi zagrebački Acrobat. A ovih smo dana probali Chateau Favori, još jedan tipičan, visokokomercijalan i jako dobar provansalski rose.

Pridjev tipičan znači da se radi o suhom vinu blijede boje, čvrste strukture s visokim kiselinama, koje se odlično slaže s hranom. Favori se, kao i većina sličnih vina, temelji na grenacheu, syrahu i rolleu (rolle je provansalski naziv za vermentino). Favorijeve arome svrstavaju ga među atraktivnije provansalske rosee. Favori, naime, ne miriše samo po crvenom bobičastom voću i citrusima.

Favori posjeduje one plemenite, herbalne, jako vinske nijanse koje ozbiljne provansalske rosee odvajaju od prvoloptaških voćnih bombi. Chateau Favori, vino iz organskii uzgojenih vinograda, podignutih uz suradnju čuvenog konzultantskog bračnog para Bourgouignon, dobro se slaže s pečenim paprikama, punjenim paprikama, složencima i salatama od ljetnog povrća, pizzama, kao kozicama i školjkama poput dagnji, vongola i kaneštrela. Favori distribuira zagrebačka LuMa Ekskluziv.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.