Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kad bi Hrvatska imala Ministarstvo gastronomije, ono bi trebalo zabraniti restorane koji nude ‘pizza, pasta, grill, calamari’

Jedan je naš čitatelj ispod teksta o zasad tek prosječnoj sezoni u Dubrovniku donekle opravdano ironično napisao da osrednja dubrovačka sezona pokazuje kako je definitivno isteklo vrijeme za restoransku ponudu “pasta, pizza, grill, calamari.” Čovjek je tisuću posto u pravu, osim što ta vrsta ponude, srećom, više nije dominantna u Dubrovniku, osim u ulici Prijeko, kojoj poznavatelji dobre hrane tepaju Banditenstrasse.

Ali, šifra pizza, pasta, grill, calamari još je uvijek aktualna na većem dijelu Jadrana, pa čak i na rivi gastronomski zaista prestižnog Rovinja. Ta je šifra kulinarski katastrofalna i dugoročno suicidalna za hrvatski turizam. Zbog dva razloga.

Prvo, ne postoji i čisto tehnički ne može postojati restoran, koji je jednako dobar u svim ovim žanrovina. Drugo, šifra pasta, pizza, grill, calamari ubija bilo kakvu kulinarsku raznolikost, originalnost i lokalnost. Samim je tim šifra pasta, pizza, grill, calamari smrtna opasnost za hrvatsku restoransku industriju.

Kad bi Hrvatska imala Ministarstvo gastronomije, ono bi svakako trebalo zabraniti takve restorane. Budući da Ministarstvo gastronomije ne postoji i nikad neće postojati, svim čitateljima preporučujemo da izbjegavaju pizza, pasta, grill, calamari restorane. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.