Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Ovogodišnje Michelinove zvjezdice za Hrvatsku dodijelit će se 5. srpnja u Maškovića Hanu. Novi Michelin izlazi do kraja lipnja

Organizatori dodjele ovogodišnjih Michelinovih zvjezdica za Hrvatsku ovih su dana poslali pozivnice na mailove niza hrvatskih restoratera i chefova.  U pozivnicama piše da će se ovogodišnje zvjezdice svečano dodijeliti 5. srpnja na lijepom imanju Maškovića Han blizu Zadra.

Što znači da bi novi Michelinov Vodič za Hrvatsku trebao izaći do kraja lipnja, a ne krajem srpnja kao što se bilo najavljivalo u proljeće. Ne znamo, naravno, tko će dobiti nove zvjezdice i hoće li neki restorani izgubiti zvjezdice.

Znamo, međutim, da zadnje recenzije pojedinih zagrebačkih i otočkih restorana, koje se povezuje sa zvjezdicama, nisu bile odveć pozitivne. Što ne mora mnogo značiti, jer o zvjezdicama u konačnici ne odlučuju inspektori na terenu nego uredništvo.

U svakom slučaju, za hrvatsku je restoransku i turističku industriju jako dobro da novi Michelinov Vodič za Hrvatsku izlazi na samom početku vrhunca turističke sezone. 

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Ovogodišnje Michelinove zvjezdice za Hrvatsku dodijelit će se 5. srpnja u Maškovića Hanu. Novi Michelin izlazi do kraja lipnja

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min