Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Je li srdela za 30 kuna zaista “teški luksuz” ? Ili mediji dosta bedasto pokušavaju eksploatirati strah od inflacije

srdele

Trideset kuna košta kutija boljih cigareta. Trideset kuna koštaju jedna do dvije kave na Stradunu. Trideset kuna košta kilogram trešanja. Trideset kuna košta kilogram prvih domaćih rajčica. Trideset kuna košta pola koktela na splitskoj Rivi. Ili jedno premium pivo (što ne znači da se radi dobrom pivu). Jučer je kilogram srdela na splitskoj ribarnici koštao 30 kuna. Kilogram srdela dovoljan je da se četvero ljudi ozbiljno i zdravo najede. Ali je Slobodna Dalmacija usprkos tome objavila alarmantno-patetično-komičan naslov koji kaže da ja “naša hraniteljica postala teški luksuz.”

Ako ručak za četvero košta kao jedno malo skuplje pivo u kafiću, svakom razumnom sasvim je jasno da se ne radi ni o kakvom luksuzu, nego o jako dobroj vrijednosti za novac, neovisno o poskupljenju. Slobodna, koja je inače poznata po egzibicionističkom odnosu prema cijenama hrane (svojedobno su tvrdili da je raštika najskuplje povrće u Americi) ovdje je očito pokušala iskoristiti povećanje  cijene srdele, koja i dalje ostaje najjeftiniji svježi protein u Hrvatskoj, da bi eksploatirala masovni strah od inflacije. Može li bedastije? 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.