Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jednostavna jela 87 godišnje Mary Berry uvjerljivo su najbolja emisija o hrani koja se prikazuje na hrvatskim televizijama

Drugi program HTV-a donedavno je nedjeljom oko dva emitirao Great British Bake Off, nesporno najbolji natjecateljski gastronomski reality svih vremena.

Nakon što je završila sezona Great British Bake Offa, Drugi program HTV-a taj je gledani nedjeljni termin popunio Jednostavnim jelima, gotovo jednako dobrim serijalom Mary Berry, inače članice žirija u Bake Offu.

Mary Berry, rođena 1935. godine, jedna je od najvećih engleskih medijskih gastro legendi. Dame Marry Berry (vjerovali ili ne, to je njeno pravo ime) profesionalna je kuharica, koja je u Engleskoj studirala catering, da bi u Parizu završila Cordon Bleu.

U Londonu je zatim radila kao restoranska i industrijska gastrokonzultantica. Početkom sedamdesetih godina ušla je u svijet medija i izdavaštva. Do danas je objavila čak 75 knjiga o kuhanju i snimila niz TV emisija o hrani.

Glavne značajke njenih televizijskih serijala jesu preciznost, umjerenost, dobar ukus i nevjerojatan joie de vivre.

Jednostavna jela (Simple comforts) snimljena su 2020. godine kad je lady Berry imala već 85 godina, što je nije spriječilo da u svaku epizodu unese više autentične životne energije i radosti nego Gordon Ramsey i Jamie Oliver zajedno.

Simple comforts Marry Berry obuhvaća niz jednostavnih ali finih recepata, poput velikih smeđih šampinjona punjenih briem i špinatom, sporo kuhane janjetine s mahunama i batatom ili frikasea od piletine s komoračem.

Ova i mnoga druga jela iz Simple Comforts izgledaju izvrsno, doimaju se slasno i lako se mogu pripremiti kod kuće.

Bilo bi sjajno kad bi bilo koja hrvatska nacionalna televizija realizirala sadržaj bar donekle usporediv s Jednostavnim jelima Mary Berry. Da možda  pitaju Anu Grgić Tomić ?

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.